Funnet død med stikksår

Bente Elvestad var en av de siste som så henne i live. Onsdag kveld ble den kvinnelige torgselgeren (31) funnet død med to stikksår i magen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BODØ (Dagbladet.no): På åstedet, leiligheten som hun leide nær Bodø sentrum, skal politiet ha funnet to kniver, en stor og en liten.

Politiet vil ikke bekrefte at kvinnen døde som følge av knivstikk mot magen.

- Vi ønsker ikke å si noe om hverken dødsårsak eller andre deler av etterforskningen. Dette fordi det er uklart hva som har skjedd, sa politiadvokat Rohnny Andersen ved Salten politidistrikt til Dagbladet i går kveld.

Tilbake til Bodø
31-åringen skal ha bodd i Bergen og hadde røtter på Vestlandet. I midten av juni i år kom hun til Bodø for å drive handel med bilder, tegninger, resirkulerbare notatbøker og andre småting.

- Hun dukket opp for et par uker siden, i midten av juni. Da hadde hun ikke vært i Bodø siden 1999. Hun var glad og smilende, og hadde mange planer for framtida. Det er forferdelig og tragisk, hva som enn har skjedd, sier en av kollegene i Glasshuset, den glassoverbygde gågata i Bodø.

Kollegaen ble kjent med avdøde på slutten av 90-tallet, da hun drev torghandel i Bodø flere somre på rad.

Dagbladet vet at kvinnen i forrige uke oppsøkte Bodø kommune og ønsket tillatelse til å drive bodsalg.

Skulle på fest 

ÅSTEDET: I kjellerleiligheten til dette huset i Torggata i Bodø ble 31-åringen funnet med stikksår i magen. Avdøde hadde egen inngangsdør på baksida. Den var låst. Men døra i frontpartiet kan også brukes, og den skal ha stått åpen. Husverten, en eldre kvinne, skal ha funnet avdøde i en blodpøl i stua, etter først å ha observert størknet blod på kjøkkenet. Foto: Torbjørn Grønning
ÅSTEDET: I kjellerleiligheten til dette huset i Torggata i Bodø ble 31-åringen funnet med stikksår i magen. Avdøde hadde egen inngangsdør på baksida. Den var låst. Men døra i frontpartiet kan også brukes, og den skal ha stått åpen. Husverten, en eldre kvinne, skal ha funnet avdøde i en blodpøl i stua, etter først å ha observert størknet blod på kjøkkenet. Foto: Torbjørn Grønning Vis mer

Bente Elvestad var en av de siste som den den 31-åringen i live. Elvestad selger nå og da effekter fra sin manns salgsbod i Glasshuset.

Forrige torsdag møtte hun avdøde, som virket glad og munter og spurte om de to skulle gå på fest sammen to dager etter:

- Hun fortalte meg at hun var invitert på vorspiel til noen venner, og hun ville ha meg med. Vi avtalte å ringes, men lørdag hørte jeg ikke noe fra henne. Jeg dro ut på byen, og kikket etter henne på flere av utestedene. Men jeg så henne ikke, sier Bente Elvestad.

Dagbladet er kjent med at politiet har vist interesse for hvem 31-åringen skal ha vært invitert hjem til lørdag kveld. Bente Elvestad har ikke svaret:

- Dessverre spurte jeg henne aldri hvem hun skulle treffe. Jeg er sjokkert over det har skjedd. Hun var ei snill og rolig jente, sier Elvestad.

Ingen av torghandlerne i Bodø har sett den avdøde kvinnen sammen med noen andre enn dem selv. Hun skal heller ikke ha hatt venner i byen fra sine forrige besøk.

Ville diskutere leie 

For to ukers tid siden kom altså kvinnen til Bodø, ifølge med sin mor.

Mor og datter skal først ha besøkt Lofoten, før de vendte tilbake til Bodø og datteren åpnet sitt bodsalg tidlig i forrige uke. Kort etter skal moren ha reist tilbake til Vestlandet.

31-åringen leide en kjellerleilighet i Torggata nær Bodø sentrum. Hun skal ha antydet at hun kom til å bli værende ut august. Det var for å avklare dette endelig at den eldre kvinnen som eier huset, oppsøkte leiligheten til 31-åringen onsdag kveld.

Avdøde bodde i kjelleren, og hadde egen inngangsdør på baksiden av huset. Den var låst onsdag kveld. Men det går også an å ankomme leiligheten via hoveddøren, og den skal som regel ha stått åpen.

Obduksjon 

Den over 80 år gamle kvinnen som fant avdøde, skal ha funnet inngangsdør til 31-åringens kjøkken og stue i ulåst forfatning.

I kjøkkenet skal den eldre kvinnen ha observert størknet blodsøl, og i stua skal hun ha funnet avdøde i en blodpøl. 31-åringen skal ha blitt funnet liggende, med bar overkropp, og med to eller flere knivstikk i magen.

Ved siden av avdøde skal politiet ha funnet de to knivene - en liten og en stor.

- Vi har nå mottatt en foreløpig orientering fra rettsmedisiner og patolog. Orienteringen, samt den taktiske og tekniske etterforskningen, styrker ikke mistanken om at dødsfallet er forårsaket av en kriminell handling. Men det er ikke mulig å trekke noen sikker konklusjon, sa politiadvokat Rohnny Andersen i går kveld.

Avdøde skal sist ha blitt sett på søndag. Ifølge kilder virket hun normal og blid.

- Hun hadde mange planer. Det hun snakket mest om nå, var at hun skulle reise til Kina i høst. Det gledet hun seg veldig til, forteller en av dem som jobber i Glasshuset.

31-åringen skal siste gang ha blitt observert søndag ettermiddag utenfor kjellerleiligheten hun leide. Ingenting skal da ha virket unormalt.

BAKDØRA: På baksiden av huset som 31-åringen leide kjellerleilighet i, var det en egen inngangsdør ment for kjellerleiligheten. Den var i hele går plombert av politiet. Bakdøra skal ha vært låst da huseieren fant kvinnen død. Kvinnen ble betraktet som en eksemplarisk leietaker.
KOLLEGER: - Her i Glasshuset stod vi og solgte ting fra hver våre boder, forteller Beate Elvestad. Onsdag kveld ble den 31-år gamle kvinnen funnet død hjemme i leiligheten sin nær Bodø sentrum. Det er en uke siden Elvestad så henne. Avdøde skal også ha vært observert av andre så seint som søndag, tre døgn før hun ble funnet.
AVDØDES SAKER: Utstyret som 31-åringen brukte til å sette opp sin beskjedne salgsbod med, befant seg i går fortsatt sammenslått utenfor Glasshuset. Forrige torsdag satte hun sakene fra seg og spurte en annen torghandler om hun kunne slå opp boden sin rett innenfor døra dagen etter. Vedkommende sa det var greit, men stusset da det viste seg at plassen stod tom dagen etter (forrige fredag).