Funnet død mens kystvakten holdt på å avslutte søket

Begge savnede funnet døde etter at et ras tok med seg hele huset ved Flesje i Balestrand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En person som sannsynligvis er den siste savnede etter skredet ved Flesje i Balestrand skal ha blitt funnet omkommet ved 19-tida i kveld, melder NRK.

- Personen ble funnet omkommet i sjøen i området mellom rasstedet og Balestrand. Den avdøde ble funnet av kystvakten, og det er så langt grunn til å tro at det er den siste av de to savnede, bekrefter lensmann Atle Førde ved Høyanger og Balestrand lensmannskontor til Dagbladet.

Personen ble funnet i nærheten av Balestrand rundt en kilometer rasstedet. Politiet vil ikke opplyse om det er den savnede mannen eller kvinnen som er funnet først.

- Personen har nok blitt ført innover mot Balestrand av vær og vind, mener Førde.

Dette skjer etter at søkemannskapet klokka 12.40 i dag fant en person omkommet person i elvegjelet. Vedkommende var delvis tildekket og måtte graves løs. Klokka 16.10 ble personen hentet ut med snøscooter og kjørt bort.

- Kystvakten tok hånd om det andre funnet, og etter det jeg forstår var det ingen annen operasjon enn å ta personen opp fra vannet. Den omkomne ble funnet noen hundre meter ut fra land ved overflaten, sier Førde.

- Den første vi fant ble funnet 300 meter unna i luftlinje fra huset som ble tatt av raset, og fra dette funnstedet til det andre er det mellom en og to kilomter, sier lensmann Førde til Dagbladet.

Førde opplyser at kystvakten har gjort søk etter de savnede i hele dag, både på overflaten og med dykkere.

Kystvakten var i ferd med å avslutte søket da de fant den andre personen død.

- Vi avsluttet selv rundt klokka 18, etter å ha gjennomført et grundig grovsøk fra huset og til sjøen og kystvakten med dykkere. Da fant vi ut at vi ikke kunne gjøre noe mer, og i tillegg har man sikkerhetsaspektet med rasfare.

- Kystvakten hadde saumfart og gjort sin grundige jobb, og var i en avslutningsfase da den andre avdøde ble funnet 18.25 i kveld.

Dagbladet kommer med mer.

STORE ØDELEGGELSER: Dagen etter snøraset i Balestrand vitner ødeleggelsene om hvilke krefter som har vært i sving.
DRAMATISK: Redningsmannskaper har søkt med store mannskaper etter det savnede samboerbaret. Det skal være fare for flere ras i området.Foto: Tore F. Lie
DRAMATISK: Redningsmannskaper har søkt med store mannskaper etter det savnede samboerbaret. Det skal være fare for flere ras i området.Foto: Tore F. Lie Vis mer