Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Funnet død på folkehøgskole

En 19 år gammel jente ble torsdag kveld funnet død på rommet sitt på Sogndal Folkehøgskole i Sogn og Fjordane.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): På pressekonferanse klokka 16 i dag var politiet ikke noe nærmere å finne årsaken til at 19-åringen døde. I morgen blir 19-åringen, som opprinnelig kommer fra Telemark, obdusert, og en foreløpig obduksjonsrapport kan komme i løpet av helga.

Jenta ble funnet funnet død på rommet sitt ved Sogndal Folkehøgskole i går kveld, og politiet jobbet på stedet i hele natt. Åstedet er enda ikke ferdig undersøkt. Dødsfallet karakteriseres som mistenkelig.

Det er ukjent når jenta døde. Onsdag kveld var hun trolig på konsert på utestedet Meieriet. Politiet ber om at alle som var på veien mellom utestedet Meieriet og mellom 24 og 06 natt til torsdag tar kontakt.

- Vi jobber med et mistenkelig dødsfall, sa lensmann Olav Borlaug i Sogndal til Dagbladet.no i formiddag.

Bistand fra Kripos

Allerede i går kveld ba politiet om bistand fra Kripos, som kort tid seinere sendte tre tekniske etterforskere til Sogndal.

- Vi etterforsker både teknisk og taktisk. I øyeblikket er tre teknikere fra Kripos på stedet, sa Borlaug til Dagbladet.no i formiddag.

Ifølge Sogn Avis blir dødsfallet etterforsket av minst ti politifolk. Kripos tar seg av den tekniske etterforskningen på stedet der jenta ble funnet, mens lokale politifolk avhører vitner og medelever på skolen.

- Mistenkelige omstendigheter

Jenta ble funnet på sitt eget internatrom av en kvinnelig medelev like før klokka 19.30 i går kveld. Politiet vil foreløpig ikke oppgi detaljer rundt dødsfallet.

Den avdøde jenta ble i ettermiddag fraktet bort fra skolen og sendes til Gades institutt i Bergen for obduksjon.

- Det er omstendigheter rundt hvordan hun ble funnet som gjør at vi betegner dødsfallet som mistenkelig, sier Borlaug til Dagbladet.no.

Jenta skal ha blitt funnet på gulvet, melder TV2 Nettavisen.

- Vi har avhørt et titall personer, men mye arbeid gjenstår, sier lensmann Borlaug til NTB.

Avdøde var elev ved folkehøgskolen, som har 80 elever fra hele landet, samt fire andre nasjoner.

Ifølge TV2 Nettavisen hadde jenta vært på konsert sammen med to personer på onsdag kveld, og skal ikke ha blitt observert på skolen i går. På grunn av Operasjon Dagsverk var det imidlertid ingen som fant dette unaturlig før utpå kvelden, skriver avisa.

Minnestund i dag

Ledelsen ved folkehøgskolen i Sogndal opplyser at elever og ansatte ved skolen har tatt dødsfallet svært tungt.

Alle elevene ble informert om tragedien i går kveld. Etter at nyheten om dødsfallet ble kjent, ble alle elevene oppfordret til å ringe hjem for å berolige familie og venner.

- Dette kom som et sjokk på oss alle, og det har vært ei tøff natt. Alle ansatte og elevene var samlet til et informasjonsmøte klokka 21 i går kveld, der et kriseteam med diakon, prest og to leger var til stede, sier folkehøgskolens rektor Frode Hjort-Larsen til Dagbladet.no.

Skolen og kriseteamet tilbød samtaler og hjelp til de elevene som hadde behov for det utover natta. I dag startet dagen med en felles frokost på skolen, og klokka 11 ble det holdt et nytt informasjonsmøte. Klokka 13 i ettermiddag var elevene og lærernne samlet til en minnestund for 19-åringen.

- Undervisning er ikke i våre tanker nå. Dette er en helt ny situasjon for oss, spesielt siden vi ikke vet hva som vil skje. Det er veldig vanskelig. Men vi ønsker å ha noe program for elevene framover, så de ikke blir gående for seg selv, sier Hjort-Larsen.

Rektoren har vært i kontakt med jentas familie.

- Vi tenker svært mye på dem, sier han.

FUNNET DØD: Jenta ble funnet i andre etasje på dette internatbygget ved folkehøgskolen.
BISTAND FRA KRIPOS: Sogndal-politiet frykter at 19-åringen kan ha blitt drept, og har fått bistand fra Kripos-etterforskere.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media