Funnet død på norsk skip

En indisk arbeider på det norske tankskipet Champion Pioneer kan ha blitt drept i en krangel om tegningene av profeten Muhammed.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): Rederiet som eier båten tror imidlertid ikke på historien.

Avisa Khaleej Times, som kommer ut i Dubai, skrev i går at den 31 år gamle Sudheer Nonia Jagannathan skal ha avgått ved døden etter kraftige slag, blant annet mot hodeskallen.

Avisas kilder sier at det skal ha oppstått krangel og slåsskamp mellom mannskapene om bord på kjemikalie-tankeren Champion Pioneer. Årsaken skal være forskjellig oppfatning av karikaturtegningene av profeten Muhammed, som først ble trykket i danske Jyllands-Posten.

Administrerende direktør Arne Viste i rederiet Champion Shipping i Bergen sier til Dagbladet at han ikke har noen tro på denne teorien.

-  Jeg tror ikke denne personen var muslim. Han var på forhånd irettesatt for ikke å ha gjort jobben sin skikkelig. Om natta stormet han opp mot kapteinen og sa han skulle drepe ham. Det spekuleres på om han kan ha tatt en del medisiner, som har satt ham ut av balanse, sier Viste.

Sju arrestert

Hele mannskapet om bord på skipet er fra India. Sju av dem er pågrepet og har sittet i varetekt i byen Fujaira i De forente arabiske Emirater. Den 31 år gamle skipsmekanikeren skal ha blitt obdusert på et sykehus i Fujaira. Der skal det ha blitt funnet tydelige merker etter slag flere steder på kroppen, blant annet på hodeskallen. Det skal også være funnet merker av bitt på den ene skuldra hans.

Angrep kapteinen

 MISTENKELIG DØDSFALL: Skipsmekanikeren som ble funnet død om bord på den norske kjemikalietankeren Champion Pioneer kan ha blitt drept ved harde slag mot hodeskallen. Foto: BT
MISTENKELIG DØDSFALL: Skipsmekanikeren som ble funnet død om bord på den norske kjemikalietankeren Champion Pioneer kan ha blitt drept ved harde slag mot hodeskallen. Foto: BT Vis mer

Kapteinen om bord, som også er arrestert, skal ha forklart i politiavhør at 31-åringen gikk til angrep på ham natt til mandag 6. februar, og at flere av mannskapet måtte trå til for å roe ham ned. Han skal ha blitt bundet fast til en stol og deretter plassert i en ledig lugar hvor han seinere ble funnet død.

Problemer

Etterforskere fra Hordaland politidistrikt har vært i Fujaira i ei uke, men har møtt store problemer med de lokale politimyndighetene.

-  Våre folk har fått gjort en del arbeid, men har også vært igjennom en betydelig diskusjon om jurisdiksjon.

-  Foreløpig er det umulig å si om det kan bli reist en straffesak her i landet, sier politiinspektør Svein Erik Krogvold til Dagbladet.