Sykehjems-beboer i Lierbyen:

Funnet død under garderobeskap

En kvinne i 70-åra fikk et garderobeskap veltet over seg.

MELDT INN: 8. november ble en kvinne funnet død under et garderobeskap. Nå er hendelsen meldt inn til Helsetilsynet. Foto: Lise Åserud / NTB
MELDT INN: 8. november ble en kvinne funnet død under et garderobeskap. Nå er hendelsen meldt inn til Helsetilsynet. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En kvinne i 70-åra ble funnet død tidlig på ettermiddagen søndag 8. november på Fosshagen sykehjem i Lier.

Over kvinnen lå det et veltet garderobeskap, skriver Drammens Tidende, som omtalte saken først. Det var ingen vitner til hendelsen.

Fikk illebefinnende

Kommunalsjef for helse, omsorg og velferd i Lier, Hanne Stubberud, tilbakeviser at garderobeskapet var dødsårsaken til kvinnen.

- Jeg er kjent med hendelsesforløpet. Legen som ble tilkalt vurderte at det var snakk om en naturlig dødsårsak. Konklusjonen fra legen er at hun har fått et illebefinnende og grepet tak i skapet, sier Stubberud til Drammens Tidende.

Hun er imidlertid ikke kjent med om kvinnen vil bli obdusert. På spørsmål om kvinnen hadde skader etter at skapet falt over henne, svarer Stubberud følgende til Dagbladet:

- Jeg har forstått det som om hun hadde noen skader, men skadene var ikke av en slik art som tilsier at det var dødsårsaken.

- HELDIGVIS: Assisterende helsedirektør i Helsedirektoratet Espen Rostrup Nakstad ser positivt på utviklingen i Oslo og omegn. Vis mer

Ikke forsvarlig festet

Stubberud sier til Dagbladet at garderobeskapet ikke kan ha vært forsvarlig festet, og at det umiddelbart ble sjekket om andre skap på institusjonen var festet på samme måte.

- Var andre skap løse?

- Det er jeg ikke sikker på. Det var vaktmester på huset som gikk runde samme kveld og sjekket alle skap, jeg har ikke fått tilbakemelding på hvor mange skap som eventuelt måtte festes bedre, sier hun.

Stubberud synes det som skjedde er veldig leit.

- Vi ønsker alle en rolig og fredfull død med sine nærmeste rundt seg. I denne hendelsen var det en følgehendelse som var veldig uheldig, men som ikke er vurdert å være dødsårsak, sier hun.

Hendelsen er meldt inn til Helsetilsynet, som skal vurdere hendelsen ytterligere, skriver Drammens Tidende.

Avisa opplyser at de har kontaktet Helsetilsynet og venter på tilbakemelding.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer