Britiske Esther forsvant før jul

Funnet død

Esther Dingley hadde reist gjennom Europa i en bobil da hun plutselig forsvant alene på en gåtur, nå har beinfunn gitt svar.

SAVNET: Ingen har hørt noe fra Esther Dingley siden november. Foto: LBT Global
SAVNET: Ingen har hørt noe fra Esther Dingley siden november. Foto: LBT Global Vis mer
Publisert

37 år gamle Esther Dingley var alene ute på gåtur i Pyreneene, nær grensen mellom Frankrike og Spania. Hun ble sist sett i november.

Saken ble først omtalt av Sky News.

I søket etter 37 år gamle Esther Dingley fant politiet beinrester i området der Dingley forsvant. Det er nå bekreftet at beinrestene tilhørte Dingley, det skriver Sky News.

UTBRUDD: Videoer fra utestedet My Kitchen i Volda viser ungdommer tett i tett sist helg. Nå er over 80 smitta på tre dager. Vis mer

DNA-testet

Beinet som ble funnet forrige uke ble DNA-testet og bekreftet som Dingley, ifølge den veldedige organisasjonen for savnede, LBT Global.

Foreldrene til Dingley forteller i en uttalelse at det føles ubeskrivelig.

- Vi har visst i flere måneder at sjansen var liten for å klemme vår kjære Ester, føle hennes varme hender, se hennes nydelige smil, og måten hun lyser opp et rom, sier foreldrene, ifølge Sky News.

Detaljene rundt årsaken er fortsatt ukjent.

FORSVANT: Ingen har hørt fra Esther Dignley etter at hun gikk tur i området rundt Pic de Sauvegarde. Foto: François Gillazeau / Wikimedia Commons
FORSVANT: Ingen har hørt fra Esther Dignley etter at hun gikk tur i området rundt Pic de Sauvegarde. Foto: François Gillazeau / Wikimedia Commons Vis mer

Meldte kjæresten savnet

21. november bestemte Dingley seg for å begi seg ut på en gåtur fra Benasque i Spania til Refuge Vénasque i Frankrike.

Dagen etter sendte hun en melding til kjæresten da hun var på toppen av fjellet Pic de Sauvegarde. Etter dette snakket paret sammen på telefonen i 90 sekunder.

Dette er det siste livstegnet fra Dingley.

Kjæresten meldte Dingley savnet tre dager seinere, da hun ikke returnerte som avtalt.

- Esther og jeg hadde et uttrykk som vi sa til hverandre hver gang vi skulle være fra hverandre: «Du vet aldri når det er siste gang», forteller Kjæresten til BBC.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer