Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Funnet døde etter flystyrt

Småflyet som i går ble meldt savnet, er funnet. Ekteparet om bord er omkommet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):  De to om bord - en 66 år gammel mann og en 63 år gammel kvinne - var døde da letemannskapene fant flyet klokka 04.15 i natt. Flyet ble funnet på isen på Osvatnet, 18 kilometer sør for Sunndalsøra.

- Flyvraket ble funnet omtrent 500 meter fra land av en snøscooterpatrulje fra Røde Kors, sier politiførstebetjent Øyvins Kvalvaag ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt til Dagbladet.no.

- Det ligger vrakdeler over et område på omtrent 100 meter, men det er for tidlig å si hva som er skjedd, sier Kvalvaag.

Stor leteaksjon

Store mannskaper har deltatt i leteaksjonen etter flyet i går og i natt. Politiet fikk bistand av redningshelikopter, mannskaper fra Røde Kors, Heimevernet og Statkraft. I tillegg har et Orion-fly og flere snøscooterpatruljer deltok i letingen i natt.

- Leteaksjonen var vanskelig i mørket, sier Nils-Ole Sunde ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til Dagbladet.no.

Det har vært vekslende vær i området. Et ras har stengt veien inn til funnstedet i morgentimene i dag, noe som har forsinket arbeidet med på hente ekteparet ut av flyvraket.

- Politiet er på stedet, men de må ha hjelp av brannvesenet til å få de omkomne ut. Raset har forsinket dette arbeidet, men vi tar sikte på å ta dem ut så snart som mulig, sier Kvalvaag.

Forsvant fra radar

Ulykkesflyet tok av fra Notodden ved 16-tida i går ettermiddag og forsvant fra radar klokken 16.17 i Lesjaområdet.

Det skulle ha landet ved Sunndalsøra klokken 17.00, men dukket aldri opp.

Klokken 17.39 ble det enmotors Piper Cherokee-flyet, som var hjemmehørende på Sunndalsøra, meldt savnet til Hovedredningssentralen.

En basestasjon for mobiltelefoner fanget i går kveld opp signaler fra en mobiltelefon ombord i flyet.

Det var da ikke mulig å si noe om hvor langt unna basestasjonen mobiltelefonen og flyet befant seg. Flyet ble imidlertid funnet svært nær basestasjonen.

Erfraren pilot

Mannen, som var fører av flyet, var en erfaren flyger, fikk Dagbladet.no opplyst hos Cecilie Watne ved Hovedredningssentralen Sør-Norge i går kveld.

Det ble i går kveld og i natt foretatt søk med snøscooterpatrulje og et spesialfly som lyttet etter nødpeilesendere.

Dagbladet var i går i kontakt med ledelsen i Sunndal Flyklubb. Da var flyet med ekteparet ikke funnet. De var preget av situasjonen, men bekreftet at flygeren var erfaren, og at flyet har nødpeilesender som burde vært aktivert hvis noe galt har skjedd.

Flyhavarikommisjonen er varslet, og vil granske ulykken i samarbeid med politiet.

LETER: Politi og lensmenn gjennomgikk i går alle flystriper i området i håp om at flyet kunne ha landet der. Her fotografert ved flyplassen i Sunndalsøra, hvor de to savnede var ventet å lande klokka 17.00 i går.
SAVNET: Det er dette flyet, av typen Piper Cherokee, som er styrtet. Det forulykkede ekteparet var medlemmer av Sunndal flyklubb. De skal ha vært erfarne og eid flere småfly.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!