DØDE: Tala (16) var elev og Rotana (22) var student. De ble meldt savnet 24. august. Da de ble funnet døde onsdag i forrige uke, skulle det gå to dager før politiet klarte å identifisere likene. Foto: Politiet i New York
DØDE: Tala (16) var elev og Rotana (22) var student. De ble meldt savnet 24. august. Da de ble funnet døde onsdag i forrige uke, skulle det gå to dager før politiet klarte å identifisere likene. Foto: Politiet i New YorkVis mer

Søstrene forsvant i august:

Funnet døde i elv 40 mil unna. Var teipet sammen ved hoftene

Politiet klarer ikke forstå hva som skjedde med de saudiske søstrene som ble funnet døde i New York i forrige uke.

Likene deres hadde ansiktene vendt mot hverandre, og de var teipet sammen ved både hoftene og føttene. De var begge fullt påkledde, og det ser ikke ut til at de har blitt utsatt for vold.

Så hva skjedde med de to søstrene Tala (16) og Rotana Farea (22) fra Saudi-Arabia, som ble funnet langs Hudsons bredder på Manhattan i New York i forrige uke?

Det spørsmålet har vist seg å være en hard nøtt å knekke for New York-politiet.

Meldt savnet i august

Det politiet har klart å fastslå er søstrene ble meldt savnet i august. Søstrene skal ha stukket av sammen tidligere ved minst en anledning, ifølge nyhetsbyrået Associated Press.

De hadde bopel i Fairfax i delstaten Virginia, byen de flyttet til i 2015 sammen med moren. Det er nær 40 mil unna elvebredden hvor søstrene ble funnet døde.

De søkte nylig asyl i USA, ifølge New York Times. Og dagen før de ble funnet døde, skal moren til søstrene ha fått en telefon fra Saudi-Arabias ambassade som beordret familien til å forlate USA.

Grunnen skal ha vært at søstrene søkte asyl i USA, skriver Associated Press.

BA OM HJELP: Med denne polititegningen ba New York-politiet publikum om hjelp til å løse mysteriet. Foto: Politiet i New York
BA OM HJELP: Med denne polititegningen ba New York-politiet publikum om hjelp til å løse mysteriet. Foto: Politiet i New York Vis mer

Ba om hjelp

Tala (16) var elev og Rotana (22) var student. De ble meldt savnet 24. august. Da de ble funnet onsdag i forrige uke, skulle det gå to dager før politiet klarte å identifisere likene.

Politiet antok at de var i familie, som følge av likhetene, og gikk ut med tegninger av dem og ba om hjelp.

Fredag i forrige uke hadde de klart å identifisere de to søstrene.

Ikke lenge i vannet

Politiet kan ikke utelukke verken noe kriminelt, eller selvmord.

- Vi vet ikke om en kriminell handling har funnet sted. Men dette er uansett en forferdelig tragedie, sier sjefsetterforsker Dermot F. Shea til New York Times.

Etterforskere mener imidlertid at det er usannsynlig at de skal ha hoppet fra George Washington-brua, som forbinder New Jersey og New York City.

Søstrene skal nemlig ikke ha hatt noen ytre skader på kroppen som støtter teorien om et slikt høyt fall.

Politiet håper rettsmedisinerens undersøkelser kan hjelpe dem med etterforskningen. Likene av dem har heller ikke vært lenge i vannet, melder Associated Press.

Kommenterer ikke telefonen

Det saudiarabiske generalkonsulatet har vært i kontakt med familien til de to jentene og «gitt uttrykk for deres dypeste sympatier», heter det i en uttalelse fra konsulatet.

De har ikke kommentert nyhetsbyråets opplysninger om den angivelige telefonen de tok til moren, som skal ha beordret familien hjem til Saudi-Arabia.

Det generalkonsulatet imidlertid har sagt, er at de har hyret inn en advokat for å følge saken nøye.