Funnet døde i fossen

To menn mellom 20 og 30 år er funnet døde på en fjellhylle i Markskilfossen på Gullfjellet utenfor Bergen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Ambulansepersonell og mannskaper i fra brannvesenet i Bergen har klart å ta seg fram til de to som ble funnet på en fjellhylle i Markskilfossen på Gullfjellet utenfor Bergen.

- Begge er omkommet. Mannskapene har fått de opp i fra fjellhyllen, og er i ferd med å frakte dem ut av området, sier operasjonsleder Svein Buarøy til Dagbladet.no.

Politiet har foreløpig ikke klarlagt identiteten til de to.

Deltakere i turarrangementet Styrkeprøven Rett Vest skulle i formiddag passere Markskilfossen, skriver bt.no. Deltakerne startet fra Gullbotn klokken 07.30, og skulle gå 50 kilometer vestover.

Deltakerne skulle passere Markskilfossen, og måtte vade over elven et stykke ovenfor fossen.

- Det var stri strøm, og noen personer dannet en kjede for å komme over elven. Denne kjeden brakk, og de to mennene ble tatt av strømmen. De falt anslagsvis åtte meter ned, sier arrangementsansvarlig Lars Henrik Tveit til TV 2 Nettavisen.

14 år gamle Tor Petter Korsmo fra Heldal i Bergen var deltaker i turarrangementet sammen med en kamerat. Det startet kl. 07.30 fra Gullbotn

- Vi kom til elven 20-30 minutter etter at ulykken hadde skjedd, et par-tre timer etter starten. Da lå de to helt livløse på bakken ved siden av elven, opplyser Korsmo til NTB.

Andre har fortalt hva som var skjedd: Elven som man alltid må krysse under dette turarrangementet, gikk veldig stri. En gruppe tok hverandre i hendene da de skulle vade over. De to mennene gikk sist i følget.

Arrangørene hadde på forhånd gitt beskjed om at deltakere som kom til elven, måtte se etter et skilt med tau.

Området omkring Markskilfossen er et hyppig brukt turområde med flere stup og skrenter.

Sølve Sondbø ved turinformasjonen i Bergen Turlag betegner ulykken i Markskilfossen som dypt tragisk. Han vil ikke betegne Gullfjellet som noe tradisjonelt ulykkesbelastet område.

- Jeg er kjent med at det har vært store ulykker her i riktig gamle dager, men i nyere tid har det ikke vært noen ulykker av større betydning i området, sier Sondbø.

Han forteller at det har vært regn, tåke og svært dårlig sikt på Gullfjellet i dag.

Også redningsmannskapene har slitt med dårlig sambandsdekning.

  • Dagbladet.no følger saken.
DØDE: De to mennene var døde da redningsmannskapene kom fram til ulykkesstedet. I det dystre været og ulendte terrenget ble de to båret ut av området.
FALT I FOSS: Det var denne fossen de to skulle krysse, sammen mad andre deltagere i turarrangementet Styrkeprøven Rett Vest. De skal ha blitt revet med av strømmen da de skulle forsere Markskilfossen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer