Funnet drept: - Høyt elsket

- Vår verden er forandret for alltid.

I SORG: Danske Sasia Amalie Morsø ble funnet drept i et kjøleskap i september. Fortsatt vet ikke familien sikkert hva som skjedde med henne. Foto: Privat
I SORG: Danske Sasia Amalie Morsø ble funnet drept i et kjøleskap i september. Fortsatt vet ikke familien sikkert hva som skjedde med henne. Foto: Privat Vis mer
Publisert

I september ble en dansk kvinne (30) funnet i et kjøleskap, skutt og drept, i byen Mandelieu-la-Napoule i Frankrike.

Liket av den unge kvinnen, Sasia Amalie Morsø, er nå fraktet hjem til Danmark, skriver danske Ekstra Bladet.

Det opplyser familien i en pressemelding.

- Sasia var en høyt elsket datter, søster, svigerinne, tante, barnebarn, kusine, niese og venninne med mange drømmer og håp for framtida. Ei framtid som endte så brutalt og brått. Vår verden er forandret for alltid, skriver familien hennes i pressemeldingen, ifølge avisa.

Kjæresten siktet

Kvinnens kjæreste, en 31 år gammel dansk mann, er pågrepet og siktet for drapet. Han sitter varetektsfengslet i byen Grasse.

Mannen skal ha forsøkt å kvitte seg med liket ved å gjemme det i et kjøleskap, for så å ha fått to bekjente til å føre det bort.

De to skal imidlertid ha merket en sterk lukt da de skulle frakte kjøleskapet til søppeldynga.

Da de åpnet kjøleskapet fant de liket av Sasia Amalie Morsø og en død hund.

Ifølge en obduksjon utført av franske myndigheter har hun blitt skutt i hodet.

DNA-BEVISET: Første dag av Birgitte Tengs-rettsaken er over i Haugaland og Sunnhordland tingrett. Reportere: Håvard Tanche-Larsen Knutsen, Ralf Lofstad. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet / NTB. Vis mer

Påtalemyndigheten i Frankrike har i etterkant siktet mannen for drapet, i tillegg til besittelse av våpen, ammunisjon og narkotika, samt grov mishandling av dyr med døden til følge.

Ifølge TV 2 Danmark har fransk politi konkludert med at den siktede er strafferettslig tilregnelig.

Det er ikke kjent hvordan han stiller seg til anklagene.

Begraves neste uke

Familien opplyser at Sasia Amalie Morsø skal minnes i Aarhus Domkirke førstkommende lørdag, og at alle som ønsker det er velkomne til å delta.

Begravelsen skal skje påfølgende uke, i dempede omstendigheter, med de nærmeste til stede.

Familien melder at de fortsatt ikke vet sikkert hva som skjedde da deres kjære ble drept i den sørfranske byen tilbake i september, og at de utover pressemeldingen ikke har ytterligere kommentarer.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer