Politiets teori:

Funnet drept i ferieparadis: - Bestillingsdrap

Jamaicansk politi mistenker at drapet på den britiske turisten ble utført på bestilling.

DREPT: Sean Patterson (33) ble funnet drept på Jamaica mandag denne uken. Patterson er opprinnelig fra London, men var på ferie. 33-åringen jobbet som personlig trener. Foto: Facebook
DREPT: Sean Patterson (33) ble funnet drept på Jamaica mandag denne uken. Patterson er opprinnelig fra London, men var på ferie. 33-åringen jobbet som personlig trener. Foto: Facebook Vis mer
Publisert

Mandag denne uka ble 33 år gamle Sean Patterson funnet drept i Bogue Hill på Jamaica. Nå melder jamaicansk politi at det trolig dreier seg om et bestillingsdrap. Det skriver blant andre The Independent og BBC.

Patterson var blitt skutt to ganger i overkroppen, og liket ble funnet i bassengområdet som tilhørte villaen han ferierte i.

- Et bestillingsdrap

I en videouttalelse som ble publisert onsdag, sier etterforskningsansvarlig Fitz Bailey, visepolitimester på Jamaica, at drapet trolig ble gjort på bestilling.

- Etterforskningen vi har gjort til nå, tyder på at dette var et bestillingsdrap som stammer fra Storbritannia.

Videre forteller Bailey at Patterson kom til Jamaica 29. desember sammen med en annen mann som også var fra London.

De to skal først ha bodd i en leilighet før de flyttet inn i villaen i Bogue Hill første nyttårsdag.

Seinere samme dag skal Patterson og kameraten ha møtt en tredje mann, fra Jamaicas hovedstad Kingston. Alle tre hadde bodd i hvert sitt rom.

Var vitne til drapet

Ifølge Bailey var mannen fra Kingston vitne til at Patterson ble drept.

- Han forklarte at han hadde stått med ryggen til Patterson da han hørte flere høye smell som hørtes ut som skudd, sier visepolitimesteren.

- Han beskrev videre at han hadde sett en mann i en sort hettegenser som skjøt Patterson.

Etterpå skal vitnet ha gjemt seg i noen busker.

Visepolitimesteren avsluttet med å si at lokale myndigheter samarbeider med internasjonale partnere, deriblant britisk politi, og at de gjør «store framskritt» i etterforskningen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer