Funnet drept i samboerens bil

Politiet jakter på ukjent gjerningsmann etter at en polsk statsborger ble funnet drept på Montebello.

POLSK STATSBORGER: På denne snuplassen i Sondrevegen på Montebellom ble en mann funnet drept i en bil. Foto: Thomas Haugersveen / Dagbladet
POLSK STATSBORGER: På denne snuplassen i Sondrevegen på Montebellom ble en mann funnet drept i en bil. Foto: Thomas Haugersveen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mannen som ble funnet drept på Montebello vest i Oslo torsdag er polsk statsborger, opplyser politiet lørdag. Bilen han ble funnet i ble tidlig satt i sammenheng med en savnetsak på Romerike.

- Det stemmer at det er snakk om samme person. Mannen er fra Aurskog-Høland og ble meldt savnet torsdag kveld, opplyser politiinspektør Hanne Kristin Rhode til Dagbladet.

- Det er mannens samboer, som også er polsk som eier bilen, men det var den drepte som disponerte den.

Den drepte er født i 1980 og er ikke en kjenning av politiet. Det er ennå usikkert hvor lenge han har bodd i Norge, men politiet tror det er snakk om omtrent tre år.

Ukjent gjerningsmann Politiet har fått inn en god del tips fra publikum, men står foreløpig uten spor i letingen etter en gjerningsmann.

FUNNET I BAGASJEROMMET: Den drepte mannen ble funnet i en sølvfarget Volkswagen Golf fra 2008. Foto:
FUNNET I BAGASJEROMMET: Den drepte mannen ble funnet i en sølvfarget Volkswagen Golf fra 2008. Foto: Vis mer

- Vi går nå gjennom alle tips, men vi har foreløpig ikke fått inn noe som har ført til et gjennombrudd i saken. Etterforskningen fortsetter gjennom helgen. Vi skal gjennomføre flere vitneavhør og snakke med naboer som eventuelt kan ha sett noe, sier Rhode.

Det er foreløpig ingen mistenkte i saken, og politiet vet ikke om de jakter en eller flere gjerningsmenn.

- Vi har ingen grunn til å tro at det er et spesielt miljø som står bak dette, sier Rhode.

- Bilen stått der lenge Mannen ble funnet i bagasjerommet på en parkert bil i Sondreveien på Montebello vest i Oslo av en politipatrulje i 22-tiden torsdag. Bilen han ble funnet i er en sølvfarget Volkswagen Golf fra 2008.

Det var naboen Sondre Wisted-Thu som meldte fra til politiet. Han hadde observert bilen i flere dager og syntes det var merkelig at den sto slik det gjorde.

MELDT SAVNET: Politiinspektør Hanne Kristin Rohde opplyser at den drepte mannen er den samme som ble meldt savnet torsdag kveld. Foto: Thomas Haugersveen / Dagbladet
MELDT SAVNET: Politiinspektør Hanne Kristin Rohde opplyser at den drepte mannen er den samme som ble meldt savnet torsdag kveld. Foto: Thomas Haugersveen / Dagbladet Vis mer

- Jeg syntes det var rart at den hadde stått der så lenge, det er ikke lov å parkere der. Så i går kveld kontaktet jeg politiet, sier naboen, som ikke skal ha kikket inn i bilen. Politiet fortsetter vitneavhør av beboerne i området, sa han til Dagbladet fredag.

Politiet er ikke sikre på om funnstedet er det samme som drapsstedet, men opplyser at skadene på offeret gjorde at de med en gang forsto at det var snakk om et drap.

POLSK STATSBORGER: Mannen som ble funnet drept i en bil på Montebello er en polsk statsborger bosatt i Aurskog-Høland på Romerike, opplyser politiet. Foto: Thomas Haugersveen / Dagbladet
POLSK STATSBORGER: Mannen som ble funnet drept i en bil på Montebello er en polsk statsborger bosatt i Aurskog-Høland på Romerike, opplyser politiet. Foto: Thomas Haugersveen / Dagbladet Vis mer