Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Funnet drept minutter hjemmefra

Mannen i 70-åra som ble drept i Hokksund, beskrives som helt vanlig. Nabo til åstedet hørte smell på kvelden lille julaften.

HOKKSUND-DRAPET: Mandag 23. desember ble en mann i 70-åra funnet drept langs en bilvei midt i Hokksund sentrum. Reporter: Øystein Andersen. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

HOKKSUND (Dagbladet): Hokksund er i sjokk etter at en mann i 70-åra ble drept i småbyen utenfor Drammen på kvelden lille julaften.

Politiet har innledet en full drapsetterforskning etter at mannen ble funnet død langs en opplyst vei like i nærheten av sentrum. Politiet fikk den første meldingen klokka 19.37.

En nabo til åstedet hørte et kraftig smell derfra allerede klokka 19.20. Mannen ble erklært død på stedet klokka 20.24.

FUNNET: Mannen ble funnet her, på ei bru like ved en gangvei som leder ned mot boligen hans. Foto: Øystein Andersen / Dagbladet
FUNNET: Mannen ble funnet her, på ei bru like ved en gangvei som leder ned mot boligen hans. Foto: Øystein Andersen / Dagbladet Vis mer

Politiet opplyste tidligere i dag at en mann med relasjon til den avdøde er siktet i saken. Han er ennå ikke pågrepet, og er - sammen med en Toyota-SUV han disponerer - etterlyst i hele Schengen-området.

- Det er ikke gitt at han er i nærområdet, sier politiadvokat Ann Iren Svane Mathiassen til Dagbladet.

Nabo hørte smell

Drapsåstedet ligger like ved en gangvei som går mellom mannens bolig og sentrum av byen.

Like etter klokka 19.00 hentet han ut ei postpakke fra Coop Extra i Hokksund Nærsenter da han var ute og luftet hunden.

En halvtime etterpå fikk politiet den første meldingen. Men hendelsen bak dødsfallet kan ha skjedd før. Fra Extra-butikken til funnstedet er det bare 10-15 minutters rolig gåtur.

HENTET PAKKE: Mannen i 70-åra hentet ut ei pakk fra Coop Extra i Hokksund sentrum kort tid før han ble funnet. Øystein Andersen / Dagbladet
HENTET PAKKE: Mannen i 70-åra hentet ut ei pakk fra Coop Extra i Hokksund sentrum kort tid før han ble funnet. Øystein Andersen / Dagbladet Vis mer

Funnstedet er bare en håndfull minutters gange fra mannens bolig i Hokksund sentrum. Dagbladet snakket onsdag med en kvinne som er nærmeste nabo til funnstedet.

Hun og ektemannen hørte et smell klokka 19.20 mandag kveld, en opplysning de tidligere har gitt Drammens Tidende.

- Klokka 19.20 hørte vi et smell i nærheten av oss. Det var ett smell og ikke noe mer. Vi trodde kanskje det var en nyttårsrakett. Vi er sikre på at klokka var 19.20 fordi vi fulgte med på trekningen på Strax-lotteriet på tv, sier kvinnen til Dagbladet.

ETTERFORSKER DRAP: En mann i 70-åra ble funnet på gata i Hokksund sentrum mandag kveld, og kort tid seinere erklært død på stedet. Politiet etterforsker dødsfallet som mulig drap. Foto: Joakim Fjeldli Vis mer

«En helt vanlig mann»

Politiet gjorde åstedsundersøkelser i ei grøft like ved funnstedet på ettermiddagen julaften. Da var flere politipatruljer på stedet for å lete etter potensielle spor.

Politiinspektør Per Morten Sending beskriver mannen som en «helt vanlig mann fra Loesmoen» - et boligområde i Hokksund - overfor Drammen24.

Han skal ikke være tilknyttet noe spesielt miljø som kunne tenke seg å være utsatt i så måte.

Politiadvokat Mathiassen sier etterforskerne har en formening om motivet bak drapet, men vil ikke utdype dette i dag.

Ikke tilfeldig

Politiet startet i dag full drapsetterforskning etter å ha mottatt en foreløpig obduksjonsrapport.

- Den foreløpige obduksjonsrapporten bekrefter at mannen har blitt utsatt for en kriminell handling, jeg kan ikke gå nærmere inn i detaljene på hva obduksjonsrapporten sier, men dette innebærer at vi etterforsker hendelsen som et drap, sier politiadvokat Mathiassen i en pressemelding.

Politiet mener at mannen bare var ute og luftet hunden sin da hendelsen skjedde lille julaften. Kripos bistår nå i drapsetterforskningen.

Kripos bistår

- Vi jobber med full styrke for å finne ut hva som har skjedd, og har også bedt om og fått bistand fra Kripos i arbeidet. Målet er selvsagt å kunne gi de pårørende et svar på hva som er bakgrunnen for hendelsen. Vi har innhentet videodokumentasjon, tatt imot og gått igjennom tips, og har gjennomført en rekke vitneavhør. Vi jobber ut fra ulike teorier, men det er ikke noe som tilsier at han er et tilfeldig offer, sier Svane Mathiassen.

Politiet er i ferd med å danne seg ei tidslinje over mannens bevegelser før drapet. Både turen med hunden og hentingen av pakka på Coop er sentrale spor i bevisjakten.

Det er uklart om den avdøde mannen hadde pakka på seg da han ble funnet, og om hunden hans var i nærheten.