Funnet etter 25 døgn i isboks på havet

Fiskere nord for Australia drakk to liter vann på sekunder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): De to fiskerne fra Burma — 22 og 24 år gamle — trodde det måtte ha vært 25 dager  siden fiskebåten de jobbet om bord i hadde gått ned i Torresstredet mellom det nordøstlige Australia og Papya Ny Guinea.

Det hadde vært 18 mann om bord i den 10 meter lange thailandske båten, og ingen hadde redningsvester eller annet flyteutstyr.

Alle kjempet for å finne vrakgods til å holde seg flytende. De to burmeserne kom seg opp i en dobbeltbunnet isboks av plast, og der var de helt til et australsk redningshelikopter fant dem sist lørdag.

 - Dette er et jæ.... Stort havområde i drive rundt i. de var helt i ekstase da vi heiste dem opp i helikopteret, og de drakk to liter vann hver i løpet av noen sekunder, fortalte helikopterpiloten Terry Gadenne til tv-kanalen Channel 7, ifølge avisa The Courir-Mail.
 

Hai i sjøen

Kapteinen hadde fått sendt ut nødsignaler fra den havarerte fiskebåten før den forsvant, men de to burmeserne hadde ikke sett noen andre skip, fly eller helikoptre før lørdag.  De hadde bare sett glimt av ett av de andre mannskapsmedlemmene, men hadde ingen mulighet til å hjelpe.

Det er hai i området der de to sjøfolkene i isboksen ble funnet.

Båten forliste om lag 200 nautiske mil nord for Australia. De to burmeserne har forklart at de overlevde på fiskerester og regnvann i plastboksen. Helsepersonell på sykehuset på Thursday Island sier at de to er i form.