Funnet etter 25 døgn i isboks på havet

Fiskere nord for Australia drakk to liter vann på sekunder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): De to fiskerne fra Burma — 22 og 24 år gamle — trodde det måtte ha vært 25 dager  siden fiskebåten de jobbet om bord i hadde gått ned i Torresstredet mellom det nordøstlige Australia og Papya Ny Guinea.Det hadde vært 18 mann om bord i den 10 meter lange thailandske båten, og ingen hadde redningsvester eller annet flyteutstyr.

Alle kjempet for å finne vrakgods til å holde seg flytende. De to burmeserne kom seg opp i en dobbeltbunnet isboks av plast, og der var de helt til et australsk redningshelikopter fant dem sist lørdag.

 - Dette er et jæ.... Stort havområde i drive rundt i. de var helt i ekstase da vi heiste dem opp i helikopteret, og de drakk to liter vann hver i løpet av noen sekunder, fortalte helikopterpiloten Terry Gadenne til tv-kanalen Channel 7, ifølge avisa The Courir-Mail. 

Hai i sjøen

Kapteinen hadde fått sendt ut nødsignaler fra den havarerte fiskebåten før den forsvant, men de to burmeserne hadde ikke sett noen andre skip, fly eller helikoptre før lørdag.  De hadde bare sett glimt av ett av de andre mannskapsmedlemmene, men hadde ingen mulighet til å hjelpe.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer