Funnet etter 37 dager i Trollveggen

ÅNDALSNES/STAVANGER (Dagbladet): Etter en måneds uvisshet ser det ut til at gåten om basehopperen Daniel Twomey endelig er løst. Alt tyder på at liket som ble funnet i Trollveggen i går, er den 22 år gamle australieren som forsvant etter et basehopp 4. august i år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Opplysningene som kom fram i Dagbladets artikkel 14. august i år, viste seg å være korrekte. Basehopperen Daniel Twomey (22), som har vært savnet den siste måneden, ble funnet ved isbreen der Dagbladets kilder mente han lå.

Det var kjentmann og fjellklatrer Fred Husøy som torsdag kveld så det han mente var en fallskjerm oppe under Trollspiret.

Så skjermen

- Jeg var selv med på å lete etter australieren rett etter han forsvant, men da var det for mye snø ved isbreen. Torsdag kveld var jeg ute med ungene mine og tittet tilfeldigvis opp i fjellet. Da så jeg at mye av snøen hadde smeltet, og mente jeg kunne skimte en flik av den mørkeblå skjermen, forteller Husøy til Dagbladet. Han ringte straks politiet, og i går ettermiddag ble den døde fraktet ned av et Sea King helikopter fra Ørlandet flystasjon.

Pilot Knut Håkon Martinsen sier til Dagbladet at det var både vanskelig og risikofylt å fly inn og hente avdøde.

- Rasfaren er svært stor i området, sier Martinsen.

Må identifiseres

Lensmannsbetjent Vebjørn Bale sier til Dagbladet at liket skal obduseres i Molde i løpet av helga, men han er rimelig sikker på at det er Daniel Twomeys døde kropp som nå er hentet ned. Både fallskjermen, fleecegenseren og militærbuksa til avdøde stemmer med det Daniel angivelig hadde på seg da han forsvant.

Bale regner ikke med videre straffeforfølging av de australske kameratene som er mistenkt for å ha hoppet sammen med Daniel.

- Ingenting tyder på at den unge australieren er utsatt for noe kriminelt. Dermed anser politiet saken for oppklart når tannavstøpningen bekrefter avdødes identitet.

Foreldrene lettet

Den australske konsulen i Stockholm, Trevor Spring, hadde nettopp fått melding om dødsfallet da Dagbladet ringte i går kveld.

- Jeg skal ringe foreldrene i løpet av kvelden. De vil garantert bli veldig lettet over at sønnen deres etter all sannsynlighet er funnet. Jeg må selvsagt ta et forbehold om identiteten, men jeg regner med at saken er oppklart, sier Trevor Spring.