Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Funnet etter timer i snøen

Faren måtte grave ned datteren og hennes venninne i stormen som herjer Dovre. Etter flere timer i snøen ble de funnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen og jentene var på skitur mellom Hågåsætra ved Hjerkinn og Grimsdalshytta da de ble overrasket av storm. Vinden var så sterk at jentene på 15 og 16 år ikke klarte å gå oppreist.

- De virker rimelig godt skivante. Da jentene ikke lenger klarte å gå oppreist, pakka mannen dem inn i en vindpose med litt klær, og gikk for å varsle folk, sier vaktleder Asgeir Moheim ved Lillehammer politistasjon til Dagbladet.no.

Mannen forlot jentene nedgravd og satte kursen mot nærmeste hytte for å finne hjelp. Røde Kors måtte gi opp forsøket på å komme fram til jentene med snøscootere, været var for dårlig. Det er kraftig snøfokk og rundt 0 grader.

Da Røde Kors måtte melde pass ble forsvaret koblet inn. De satte inn en beltevogn og mannskaper med GPS-utstyr for å komme fram til jentene som fortsatt ligger nedgravd i uværet.

Etter flere timer alene i snøen ble jentene funnet i kveld. De er i god behold etter at forsvarets redningsmannskaper fant dem. Forsvaret ble varslet i 20-tida.

Politiet vil ikke kritisere mannen for å ha gravd ned de to jentene.

- Det var antakelig riktig. Det var lettere at han som var skivant gikk etter hjelp, istedet for å forsøke å dra med seg jentene, mener Moheim.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!