Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Funnet flytende på kokainpakker

De tre skipbrudne mennene hadde vært i vannet i flere timer da de ble hentet opp - men myndighetene ville gjerne se litt nærmere på pakkene som reddet dem.

REDNINGSAKSJON: Den kolombianske marinen skulle redde tre menn som lå i havet. Men det var ikke alt de fant. Video: CNN. Reporter: Ingebjørg Iversen / Dagbladet TV Vis mer

Den colombianske marinen har reddet opp tre personer fra vannet som er mistenkt for narkotikasmugling. De skipbrudne fløt i vannet i timesvis ved å holde seg fast til en hel haug kokainpakker, skriver CNN.

Båten kantret

Den bisarre redningsaksjonen fant sted utenfor Tumaco i Colombia. Ifølge den colombianske marinen ble hele 1265 kilo kokain funnet i pakkene.

Båten til de mistenkte smuglerne skal ha kantret da den ble truffet av en større bølge, uttalte Jorge Maldonado fra Colombias innsatsstyrke mot narkotikahandel, ifølge France24.

Det var under en redningsaksjon at trioen ble oppdaget flytende på et utall pakker i vannet. Video av hendelsen viser at redningsmannskapet kaster livbøyer ut til de tre mennene.

- Kysvakten ankom, og disse mennene ble funnet flytende på pakker som så ut som de kunne inneholde narkotika, sier Maldonado og understreker at de mest sannsynlig skulle videre til Sentral-Amerika.

Så snart de tre colombianske mennene hadde blitt fraktet trygt opp på land av marinen, undersøkte de pakkene nærmere og oppdaget at de inneholdt store mengder med kokain.

Mennene var uskadde etter hendelsen. De kommer til å bli siktet for transportering, produksjon og besittelse av narkotika, skriver CNN.

Storprodusent

Colombia har lenge vært en av storprodusentene av kokain. En rapport fra september i fjor viser at antall land som brukes til å produsere plantene har nådd et rekordhøyt nivå.

Mye av det som produseres fraktes videre til Nord-Amerika gjennom Sentral-Amerika og Karibien.

ARGENTINA: Politiet i Argentina fikk seg en overraskelse da de beslagla over ti kilo kokain. Video: Politiet Vis mer

Mens Colombia er det landet i verden som produserer mest kokain, er nemlig Nord-Amerika blant dem som bruker mest av stoffet.

I mars fant myndigheter ved kysten til New York og New Jersey i USA over 1,5 tonn kokain. Dette skal være det største kokainbeslaget som er gjort her på nesten 25 år, ifølge CNN.

Det ble funnet om bord en fraktcontainer som var på vei til USA fra Buenaventura, Colombia, og hadde en estimert verdi på rundt 77 millioner dollar.

I januar uttalte utenriksminister Mike Pompeo at USA skal samarbeide med Colombia for å redusere produksjon av kokainplanten med 50 prosent innen 2023.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media