Funnet hardt skadd ved politihuset

En 32 år gammel politimann ble i natt funnet alvorlig skadd rett ved politihuset i Kristiansund. Mannen er sendt til sykehus med luftambulanse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 32 år gamle politibetjenten ble funnet klokka 04.46 ved havnebassenget på nedsiden av Rica Hotel Kristiansund. Hotellet er nærmeste nabo til politihuset i byen.

Mannen som jobber i ordensseksjonen var ikke på jobb i natt, og ble funnet i sivile klær av en politipatrulje klokka 04.46.

Den siste sikre observasjonen av mannen ble gjort klokka 00.30. Da var han sammen med venner, ikke langt fra stedet der han ble funnet. Ifølge vennene skal det ikke ha oppstått noen uenigheter for politimannen gikk.

Stedet der politimannen ble funnet er ikke et naturlig sted å passere hvis han skulle hjem.

Ingen trusler

Politiet vil ikke kommentere om patruljen fant mannen tilfeldig eller om de fikk tips.

Politibetjenten skal ikke ha vært innom byens skjenkesteder kvelden i forveien.

- Da han siste ble observert, oppholdt han seg i trygge omgivelser, sier politimester Arnstein Nilssen ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt til Dagbladet.no.

Så langt er det ikke noe som tilsier at politibetjenten skal ha blitt offer for hevn fra kriminelle. Kolleger omtaler ham som en rolig og fornuftig mann. Han skal ikke ha mottatt trusler, og har heller ikke jobbet med kontroversielle saker som tilsier at han har fått fiender i det kriminelle miljøet.

Dagbladet.no vet at det ikke ble funnet våpen i nærheten av politibetjenten, og at politiet mener skadene politimannen har pådratt seg enten skyldes fall eller vold.

Vitner

Saken etterforskes for øyeblikket ikke som vold mot offentlig tjenestemann, men politimester Arnstein Nilssen sier til Dagbladet.no at politiet legger opp etterforskningen bredt for å avdekke hva som er skjedd.

Politiet har sperret av et område ved havnebassenget, og gjennomfører tekniske undersøkelser.

32-åringen er nå fraktet til St. Olavs hospital i Trondheim med luftambulanse. Han har alvorlige hodeskader, men tilstanden skal ikke være livstruende.

Politiet ønsker kontakt med personer som oppholdt seg i Kristiansund sentrum mellom 00.30 og 05.00.

FUNNET I NATT: Politibetjenten ble funnet bare noen meter fra politihuset i Kristiansund.
<B>BRED ETTERFORSKNING: Politimester Arnstein Nilssen sier at politiet legger opp etterforskningen bredt.