Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Funnet i 17-fots speedbåt øst for Shetland

Islendingen var på vei fra Norge til Shetland da noe gikk galt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et britisk Nimrod overvåkingsfly fant speedbåten utenfor Shetland. Båten er trolig identisk med den som onsdag kveld ble meldt savnet ved Friggfeltet i Nordsjøen.

NRK Dagsnytt melder klokka 15 at mannen nå er plukket opp fra båten, av et britisk redningshelikopter. Mannen skal etter forholdene være i god form.

- I båten så flymannskapene en mann som sto og vinket. Observasjonen ble gjort cirka klokken 13.50, rundt 60 nautiske mil sørøst for Shetland. Et lokalt redningshelikopter vil være på plass innen en halv time, sa pressesjef Anders Bang-Andersen ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge til NTB tidligere i dag.

Et dansk skip som befinner seg i nærheten, deltar også i søket etter hurtigbåten.

Den savnede 17 fots speedbåten med en islandsk mann i 50-årene om bord, var på vei fra Norge til Shetland og reiste i følge med en seilbåt med fem passasjerer. Passasjerene er fra Norge og Island.

- Ved Friggfeltet skilte speedbåten og seilbåten lag. Avtalen var at speedbåten skulle møte seilbåten igjen på østsiden av feltet litt senere, sier vakthavende redningsleder Joe Bratseth ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge til NTB.

Etter flere timers venting og flere forsøk på å få kontakt med speedbåten over radioen, meldte seilbåten speedbåten savnet klokka 23.15.

(NTB)