Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Funnet i et skap

En mann sto tiltalt for drapet på Natasha da politiet fant henne i skapet til kjæresten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De siste dagene har historien om australske Natasha Ryan (18) gått verden over. I september 1998 forsvant den 14 år gamle jenta hjemmefra. Politiet var sikker på at hun var død, og i forrige uke sto Leonard John Fraser (51) i Brisbane, tiltalt for drapet på Natasha og tre andre jenter.

Sjokk for foreldrene

Men på torsdag, midt under rettssaken, slapp aktor Paul Rutledge bomben:

- Natasha er i live. Jeg er glad for å informere retten om at Leonard John Fraser ikke er skyldig i drap på Natasha Anne Ryan.

Den tiltalte mannen begynte å gråte.

Natashas far satt i retten og fulgte drapssaken da han plutselig fikk nyheten, skriver Sydney Morning Herald. Han kollapset nesten.

- Alt jeg kunne tenke var at jeg hadde fått muligheten til å holde henne igjen, sier han.

Sikker på at hun var død

Jennifer og Robert hadde gitt opp alt håp om at datteren kunne være i live i 2001. Da holdt de minnegudstjeneste over sin savnede datter.

- Jeg tror ikke Natasha hadde latt meg gå gjennom alt dette hvis hun var der ute et sted, sa Jennifer Ryan under minnestunden.

Men moren tok feil. Mens foreldrene nesten brøt sammen av tragedien som rammet dem da Natasha forsvant, levde Natasha sammen med kjæresten sin Scott Black (26) bare fire kilometer unna.

Hun var nesten aldri ute på grunn av faren for å bli gjenkjent. I løpet av de fire årene satt hun i et skap i opptil seks timer av gangen mens kjæresten hadde familien på besøk. Én gang fikk hun overtalt Scott til å kjøre henne til stranda på natta slik at hun kunne kjenne vannet rundt føttene.

Løgnen ble for stor

Selv sa kjæresten at han ikke ante hvor Natasha var og at hun hadde truet med å begå selvmord på det tidspunktet hun forsvant.

Natasha har sagt til politiet at hun ikke ville avsløre løgnen fordi "løgnen var blitt for stor".

På torsdag kveld fikk de knuste foreldrene snakke med datteren igjen. 18-åringen brukte kallenavnet sitt på telefon:

- Jeg elsker deg, pappa. Det er Gresshoppen.

Faren sier at familien lider av sjokk og at følelsene svinger mellom dyp glede og stor smerte og forvirring.

FUNNET ETTER TIPS:</B> På torsdag banket politiet nok en gang på hos Scott Black. Natasha levde bak nedtrukkede gardiner i flere år. Bare Scotts klær hang på klessnoren. Men til slutt ble de avslørt.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media