Funnet i god behold etter snøras

Alle de åtte personene som ble meldt savnet etter et snøras i Gällivare-området i Sverige er funnet i god behold. De blir nå tatt hånd om av redningsmannskaper og politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den svenske avisa Expressen meldte ved 19.30-tida at tre personer var døde.

- Det er ikke korrekt. Alle er funnet i god behold, sier vakthavende Anna Maria Wahlström ved Gällivare-politiet til Dagbladet :på nettet ved 20.15-tida i kveld.

Tre personer unngikk snøraset som gikk ved 13.30-tida i en dal ved Skårki, ikke langt fra Gällivare i Nord-Sverige. De fikk meldt fra til politiet, og de resterende åtte i gruppen ble meldt savnet.

- Det var bare en person som ble tatt av snømassene, og også denne personen er altså funnet i god behold, sier Wahlström.

Politiet fikk ikke beskjed om raset før ved 18-tida i ettermiddag. Først da hadde to av de som hadde unngått raset kommet fram til en telefon der de kunne gi beskjed. Da hadde de gått på ski i tre og en halv time. Mobiltelefonene de hadde med kunne ikke brukes i fjellområdet.

To ambulansehelikopter og et politihelikopter ble sendt til rasstedet, sammen med en alpingruppe og en gruppe med lavinehunder.

- Alle i gruppen blir nå tatt hånd om av redningsmannskaper og politiet. Det er uklart om de blir tatt med til nærmeste bebodde sted eller om de fortsetter turen sin, sier Wahlström.

De elleve personene var ute på skitur da de ble overrasket av snøraset.