<strong>I ET NABOLAND:</strong> Den savnede Genet Paulos Tedla er funnet i god behold i et naboland. Mannen som meldte henne savnet er siktet for falsk savnetmelding. 
Foto: Politiet
I ET NABOLAND: Den savnede Genet Paulos Tedla er funnet i god behold i et naboland. Mannen som meldte henne savnet er siktet for falsk savnetmelding. Foto: Politiet Vis mer

Funnet i god behold

Genet Paulos Tedla (22) ble meldt savnet av sin ektemann 20. desember. Nå er hun funnet, og mannen er siktet for falsk savnetmelding.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN (Dagbladet): Politiet i Bergen har siden før jul arbeidet med en savnetsak knyttet til 22 år gamle Genet Paulos Tedla. Hun ble meldt savnet av ektemannen 20. desember. I dag ble hun lokalisert i god behold i et naboland.

I innledningsfasen ble saken håndtert som en såkalt undersøkelsessak. Saken medførte betydelig politiarbeid i form av undersøkelser, etterlysninger og registersjekk.

- Store ressurser Da det ikke framkom konkrete opplysninger i undersøkelsessaken, ble saken endret til en prioritert etterforskningssak 2. januar. Dette medførte tilførsel av flere etterforskere, og at politiet søkte hjelp fra media og publikum. Hun ble også etterlyst internasjonalt gjennom Interpol.

- Vi har brukt store ressurser på denne saken ved blant annet å kontakte Yahoo i USA for å søke i databaser, og vi har søkt i det eritreiske miljøet i Milano, for å nevne noe, sier politiinspektør Svein Erik Krogvold til Dagbladet.

Falske forklaringer Krogvold opplyser nå at den 27 år gamle mannen som meldte henne savnet, har erkjent i avhør med politiet at savnetmeldingen og tidligere forklaringer til politiet har vært falske.

Politiet vurderer nå å framstille den pågrepne og siktede mannen fra Eritrea for varetektsfengsling. Det er nå også sådd tvil om han egentlig er ektemannen til Genet Paulos Tedla.
 
- Han søkte om gjenforening med denne kvinnen, og oppga da at han var gift med henne. Når vi nå ser at savnetmeldingen var falsk og hans tidligere forklaringer til politiet har vært oppspinn, så må vi også undersøke om han har vært gift med henne. Det var først etter et flere timer langt avhør onsdag, at han erkjent at det hele var en falsk historie, sier Svein Erik Krogvold.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer