Funnet i god behold

Den 19 år gamle slovakiske kvinnen som har vært savnet i Gamvik i Finnmark, ble i morges funnet i god behold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hun var svært solbrent og kraftig stukket av mygg etter å ha gått omkring på Nordkinnhalvøya i to og et halvt døgn.

Studenter

Kvinnen kom til Norge i et reisefølge på 40 studenter, og deltok fredag i en fottur i Sandfjorden ved Kinnarodden, mellom Gamvik og Lebesby. Fredag ettermiddag kom hun bort fra de to hun gikk sammen med, og hun ble meldt savnet lørdag. I hele helga har store styrker lett etter henne. Blant annet har hjelpekorps, Sivilforsvaret, redningshelikopter, søkehund og frivillige deltatt i letingen.

Men det var folk i ei hytte på fjellplatået ovenfor Mehamn som fant kvinneni dag. Hun var tydelig preget av å ha gått lenge ute.

- Hun virket i rimelig god form, har spist nå og går for egen maskin, sier lensmannsførstebetjent Kai Brox ved Berlevåg og Gamvik lensmannskontor til NTB.

Bare vann

Det eneste den unge kvinnen har tatt til seg i løpet av de to og et halvt døgnene, har vært vann. Til politiet har hun forklart at hun kunne orientere seg noe, fordi hun visste hvilken side sjøen skulle være på når hun gikk. Hun gikk imidlertid også i ring. Det skjønte hun da hun flere ganger kom forbi et flyvrak som ligger på platået. (NTB)