Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Funnet i god behold

Fem dansker sang seg gjennom utendørsnatt i Telemark.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): De fem danskene som har vært savnet på fjellet i Nissedal i Telemark siden i går kveld, ble funnet i god behold av letemannskaper ved 10.30-tiden i formiddag, opplyser politiet i Telemark til Dagbladet.no. 

I følge NRK Telemark har de holdt om hverandre og sunget seg gjennom en fuktig natt utendørs. De var svært glade da redningsmannskapene møtte dem med kaffe og brus i formiddag.

 To kvinner -  34 og 38 år -  og tre barn - fem, ti og elleve år gamle - dro ut på tur ved 13.30-tiden i går i en merket løype. De hadde gått løypa før, og turen tar normalt tre timer.

De ble meldt savnet av familiemedlemmer da de ikke kom tilbake til Nisser Camping i går kveld.

I følge Meterologisk institutt var minimumstemperaturen 13,6 grader pluss i natt ved målestasjonen i Tveitsund i samme kommeune. Men ingen av danskene var kledd for overnatting ute, og det har regnet. Tåka var for tett i området i formiddag til at et redningshelikopter fra Rygge kunne brukes i letingen.

Et letemannskap på 40 var i sving og et 50-talls på vei da danskene ble funnet.

-Våte og kalde

-Danskene ble funnet  i området der den merkede turløypa ligger mellom Ufshomfjellet og

Kronfjell. De er våte og kalde, og helsepersonell venter på dem når de er tilbake der de parkerte bilen og turen startet, opplyser operasjonsleder Oddbjørn Hermansen ved Telemark politidistrikt til Dagbladet.no ved 11.15-tiden.

Da var danskene i følge med letemannskapene, og operasjonssentralen hadde ikke fått noen opplysninger om årsaken til at de ikke kom seg tilbake til hytta i går.

De danske familiene kommer fra Fanø og Hurup.