Funnet i live dagen etter båtforliset

Minst 80 mennesker druknet da en ferge kolliderte med en annen båt i tett tåke i Bangladesh i går. I dag tidlig ble en mann funnet i livet i vannet. 170 er fremdeles savnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hundrevis av sørgende samlet seg lørdag morgen for å hente sine kjære etter båtkatastrofen som krevde minst 80 menneskelig. Overlevende forsøkte å forklare hva som førte til katastrofen. Den toetasjes fergen var på vei til byen Madaripur da de kjørte inn i en tett tåkebanke på elven Meghna fredag natt, lokal tid. Flesteparten av de 400 passasjerene lå og sov da fergen kolliderte inn i en annen båt.

Mohammad Rafiq (35) var en av de 150 som overlevde. Han var på båten sammen med sin kone og to små barn og fire brødre. Han lå og sov på det øvre dekket da han hørte smellet.

- Mens jeg så fergen forsvinne under vann hoppet jeg over bord uten å se etter familien min, sa Rafiq til nyhetsbyrået AP. Bare timer etter at han var reddet inn til land kom redningsarbeidere med hans kone, to barn og to av brødrene. Alle druknet. Nå venter han på de to siste brødrene sine.

- Hvordan kunne jeg etterlate dem. Allah vil aldri tilgi meg, sa Rafiq.

Fergen sank bare 500 meter fra land.

Overfylt ferge

Fergen som forliste har egentlig bare plass til 200 passasjerer, men det var dobbelt så mange om bord. Årsaken var at mange av dem var på vei hjem etter en religiøs sammenkomst.

Det har vært en rekke fergeulykker i Bangladesh.

I mai sank en ferge på den samme elven under en storm. 100 omkom.

jon r. hammerfjeld@dagbladet.no

<B>OVERLEVDE: Mannen har overlevd etter at fergen med 400 personer om bord sank i Bangladesh i går. 80 er funnet i live, 150 er fremdeles savnet.
<B>HENTER SINE KJÆRE: De har kommet for å finne sin kjære etter fergeulykken i Bangladesh i går. Halvparten av de 400 passasjerene var barn.