Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Funnet i live etter flystyrt

Redningsmannskaper har funnet småflyet som har vært savnet i Nord-Trøndelag siden klokka 20 i kveld. En mann og en kvinne som var i flyet er skadd, og blir fraktet til sykehus med et Sea King redningshelikopter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hovedredningssentralen fikk melding om at småflyet var funnet klokka 22.30.

- Om bord i flyet var en mann og en kvinne. De skal være fra Hamar-distriktet, sier politiinspektør Ludvig Strugstad ved Inn-Trøndelag politidistrikt til Dagbladet.no.

Mannen er 52 år, og kvinnen er 66 år. Begge er skadd. Den ene har fått lettere skader, mens den andre er litt mer skadd, opplyser Hovedredningssentralen på Sola til Dagbladet.no.

De kan foreløpig ikke si noe mer presist om skadene før mannen og kvinnen blir behandlet ved Regionsykehuset i Trondheim. Dit ble de fraktet med redningshelikopter.

Tidligere meldinger har gått ut på at mannen og kvinnen er gift, men det er ikke tilfellet, opplyser Hovedredningssentralen på Sola til Dagbladet.no. Kvinnen skal være svigermora til mannen, og de skal ha besøkt svogeren hans i Meråker.

Fjellvegg

Flyet, et énmotors Saab Scania, ble funnet ved det 1200 meter høye fjellet Storskarven, 10-15 kilometer vest fra flyplassen på Stordal. Det er grunn til å tro at flyet har truffet fjellveggen.

Flyet tok av fra flyplassen på Meråker klokka 1515. Det var på vei til Værnes for å tanke bensin. Deretter skulle det videre til Hamar. Det ble slått full alarm da flyet ikke kom fram til Værnes. Redningshelikopteret søkte mellom Meråker og Værnes, en strekning som er 23 kilometer.

Søker med helikopter

Hovedredningssentralen på Sola fikk melding om det savnede flyet klokka 20.10.

- Vi har fanget opp et nødsignal, og kjører full rulle. Et Sea King-helikopter søker etter dem nå, sa redningsleder Per Arne Stenvoll til Dagbladet.no rett før klokka 21 i kveld.

- Ved hjelp av nødsignalet kan vi lokalisere flyet ned til et område på rundt 100 meter. Men da må vi få inn signalene sterkt nok, sa Stenvoll.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media