Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Funnet i live etter ni dager

Redningsaksjonen var i ferd med å bli avblåst etter ni dagers resultatløs graving i gjørma, da letemannskapene hørte en svak stemme gjennom en redningssjakt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Få timer senere var gruvearbeideren Georg Hainzl heist tilbake til overflaten, der hans gravide kjæreste ventet.

Redningsmannskapene mente at alt håp var ute for de elleve gruvearbeiderne som forsvant i to store jordras i den østerrikske byen Lassing. Myndighetene uttalte tidligere i går at alt håp var ute for å finne noen av de elleve savnede i live.

For ni dager siden ble Georg Hainzl tatt av et jordras inne i gruven. Ti mann ble sendt ned for å redde han, men mens de ti var på vei ned med heisen, kom katastrofe nummer to. Et nytt ras kuttet kabelen til heisen, og omskapte gruveinngangen til et 50 meter dypt gjørmekrater. Letemannskapene tror de ti andre arbeiderne ligger på bunnen av heissjakten, trolig omkommet.

Søndag ettermiddag hørte letemannskapene noe de trodde var en stemme. Etter å ha heist ned en mikrofon, fikk de kontakt med Hainzl, som sa at han hadde det bra, bortsett fra at han var våt og kald på beina.
Sent i går kveld ble Hainzl heist forsiktig opp gjennom en nødsjakt. Alt lys ble slått av for å unngå å skade øynene til Hainzl etter ni dager i stummende mørke.

På overflaten ble han undersøkt av leger, og han fikk se igjen sin gravide kjæreste, før han ble sendt på sykehus.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!