Funnet i live etter ni døgn

Passasjerer fra ferjekatastrofen i Indonesia drev 600 kilometer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Ni døgn etter ferjekatastrofen i Indonesia ble 14 av de savnede funnet i går kveld - i live. Det var et lasteskip som oppdaget en flåte i drift om lag 600 kilometer fra havaristedet.

Det var 15 mennesker på flåten, men en døde like etter at alle var heist ombord, opplyser redningsledelsen på Bali til nyhetsbyrået AP. De overlevende er ventet inn til havnebyen Makassar på Sulawesi i kveld - en av de 17.000 øyene i Indonesia.

Det var 29. desember at ferja gikk ned på vei fra Borneo til Java. De siste offisielle tallene sier at det var 628 mennesker ombord.

Flere hundre mennesker ble stengt inne og gikk ned med ferja "Senopati Nusantara". Før de 14 på flåten ble funnet i går, var det registrert 220 overlevende.

Sist onsdag fant redningsmannskaper 12 overlevende på en forlatt oljerigg, blant dem en seks år gammel gutt og hans far.

Da sa redningsledelsen at det fortsatt kunne være overlevende. Mangelen på drikkevann var regnet som den største trusselen for de som fortsatt drev på flåter, livbåter eller vrakrester i Javasjøen.

Det var kraftig uvær i området da ulykken skjedde.En fem meter høy bølge førte til at ferja fikk slagside. Etter to timer brakk ferja i to og forsvant.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer