Funnet i live etter ni døgn

Passasjerer fra ferjekatastrofen i Indonesia drev 600 kilometer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ni døgn etter ferjekatastrofen i Indonesia ble 14 av de savnede funnet i går kveld - i live. Det var et lasteskip som oppdaget en flåte i drift om lag 600 kilometer fra havaristedet.

Det var 15 mennesker på flåten, men en døde like etter at alle var heist ombord, opplyser redningsledelsen på Bali til nyhetsbyrået AP. De overlevende er ventet inn til havnebyen Makassar på Sulawesi i kveld - en av de 17.000 øyene i Indonesia.

Det var 29. desember at ferja gikk ned på vei fra Borneo til Java. De siste offisielle tallene sier at det var 628 mennesker ombord.

Flere hundre mennesker ble stengt inne og gikk ned med ferja "Senopati Nusantara". Før de 14 på flåten ble funnet i går, var det registrert 220 overlevende.

Sist onsdag fant redningsmannskaper 12 overlevende på en forlatt oljerigg, blant dem en seks år gammel gutt og hans far.

Da sa redningsledelsen at det fortsatt kunne være overlevende. Mangelen på drikkevann var regnet som den største trusselen for de som fortsatt drev på flåter, livbåter eller vrakrester i Javasjøen.

Det var kraftig uvær i området da ulykken skjedde.En fem meter høy bølge førte til at ferja fikk slagside. Etter to timer brakk ferja i to og forsvant.

Skipet, som ble bygd i Japan tidlig på 90-tallet og tidligere seilte under navnet "Archipelago Commander", var et såkalt roll-on-roll-off  skip.

 REDDET:  Seks år gamle Anggi var en av 12 overlevende som ble funnet på en forlatt oljerigg fire døgn etter ferjekatastrofen. Nå er ytterligere 14 overlevende funnet - ni døgn etter havariet. Foto: AP/Scanpix.
REDDET: Seks år gamle Anggi var en av 12 overlevende som ble funnet på en forlatt oljerigg fire døgn etter ferjekatastrofen. Nå er ytterligere 14 overlevende funnet - ni døgn etter havariet. Foto: AP/Scanpix. Vis mer

Ingen spor etter flyet

Kraftig uvær har herjet Indonesia og havområdene rundt de siste ukene, og det har vært minst fem andre skipsforlis der menneskeliv har gått tapt. I tillegg har et fly med 102 mennesker forsvunnet uten at det er funnet spor.

Den verste ferjeulykken i nyere tid i Indonesia skjedde i 2000, da nærmere 500 mennesker mistet livet. Det var kristne på fløukt fra religiøse opptøyer på de østlige Maluku-øyene.

SETT FRA LUFTA: Disse overlevende på en redningsflåte ble observert fra et kystvaktfly 3. januar. Nå er ytterligere 14 overlevende plukket opp av et lasteskip - 600 kilometer fra havaristedet.
ULYKKESFERJA: Opp i mot 400 mennesker forsvant i Javasjøen med bil- og passasjerferja "Senopati Nusantara". I går kveld ble 14 savnede funnet i live på en rednignsflåte - ni døgn etter havariet.