Funnet i live, med brukket fot etter fire dager i fjellet

- Overlevde på planter, forteller storesøstera.

FUNNET I LIVE: En 45 år gammel man overlevde på planter, etter å ha brukket beinet og blitt liggende på bakken ved dette fjellet like ved svenskegrensa. Foto: Privat
FUNNET I LIVE: En 45 år gammel man overlevde på planter, etter å ha brukket beinet og blitt liggende på bakken ved dette fjellet like ved svenskegrensa. Foto: PrivatVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mannen (45) har vært savnet etter at han la ut på fjelltur onsdag. Han ble lokalisert klokka 16.20 i dag.

- Han ble funnet av et Sea King redningshelikopter i terrenget, med brukket fot, sier operasjonsleder i Nord-Trøndelag politidistrikt, Tonje Våden til Dagbladet.

Mannen, som ble funnet ved Mærraskaret, er nå på vei til sykehus.

- Jubler av glede 45-åringens eldste søster sier til Dagbladet at familien selv ble vitne til at redningshelikopteret fant ham.

- Vi fikk beskjed om at helikopteret var på vei, og så at det hang over ett sted en stund, før han ble heist opp. Nå jubler vi av glede, sa hun kort tid etter at broren var kommet til rette.

- Overlevde på planter Hun forteller at 45-åringen overlevde ved å ty til det som fantes rundt ham, siden han var ute av stand til å røre på seg.

Foten var brukket på to steder.

- Han brakk foten på onsdag, og ble bare liggende. Han har spist planter for å få i seg væske. Legene sier at han har vært forunderlig sterk, sier eldstesøsteren til Dagbladet.

LETTET: Klokka 16.20 søndag ettermiddag ble den savnede 45-åringen funnet i live, med brukket bein, etter å ha vært savnet i fire dager. Foto: Kent Herrström
LETTET: Klokka 16.20 søndag ettermiddag ble den savnede 45-åringen funnet i live, med brukket bein, etter å ha vært savnet i fire dager. Foto: Kent Herrström Vis mer

Hun legger til at broren skal ha forklart at han la merke til at redningsmannskaper søkte etter ham allerede lørdag, og legger til at han er skuffet over å ikke ha blitt oppdaget tidligere.

- Jubler av glede 45-åringens søster forteller at familien selv ble vitne til at redningshelikopteret fant ham.

- Vi fikk beskjed om at helikopteret var på vei, og så at det hang over ett sted en stund, før han ble heist opp. Nå jubler vi av glede, sier hun.

- Vi har vært veldig usikre på hvordan dette skulle gå, og hele familien har vært ute og lett, sier hun, og legger til at familien retter en stor takk til alle som deltok i søket.

Storesøstera forteller til Dagbladet at hele familien pleier å gå tur i området der han var meldt savnet, like ved svenskegrensa.

- Skulle fotografere fugler - Vi går mye på ski og jakter i området. Han skulle ut for å fotografere fugler - noe han er veldig interessert i. Vi ble veldig bekymret da vi ikke hørte fra ham, sier hun til Dagbladet.

Letingen pågikk lørdag i Skalstufjellet etter at han ble meldt savnet ved 02-tiden natt til lørdag. Rundt 40 mannskaper fra politiet, Røde Kors, Norske redningshunder og Sivilforsvaret deltok i letingen, i tillegg til redningshelikopter.

Fjellvant og godt kjent Mannens bil ble lørdag funnet på svensk side av grensen. Søndag fortsatte leteaksjonen både på svensk og norsk side av grensen.

- Han dro ut for å hente noe i forbindelse med en hytte de har i området, og familien antok at han kunne ha overnattet, men meldte ham savnet da de ikke hørte fra ham, sier operasjonsleder Våden.

40 LETEMANNSKAPER: Rundt 40 personer deltok i søket etter den savnede mannen, som søndag ettermiddag ble funnet av et Sea King-helikopter. Foto: Kent Herrström
40 LETEMANNSKAPER: Rundt 40 personer deltok i søket etter den savnede mannen, som søndag ettermiddag ble funnet av et Sea King-helikopter. Foto: Kent Herrström Vis mer

Familien hans varslet politiet da de ikke hadde hørt noe fra ham. Ifølge politiet er mannen fjellvant og godt kjent i området.

STOR LETEAKSJON: En 45 år gammel mann er funnet i live etter å ha vært savnet ved Mærraskaret i litt over fire dager. Skjermdump: Google Maps
STOR LETEAKSJON: En 45 år gammel mann er funnet i live etter å ha vært savnet ved Mærraskaret i litt over fire dager. Skjermdump: Google Maps Vis mer