Funnet i live, med brukket fot etter fire dager i fjellet

- Overlevde på planter, forteller storesøstera.

FUNNET I LIVE: En 45 år gammel man overlevde på planter, etter å ha brukket beinet og blitt liggende på bakken ved dette fjellet like ved svenskegrensa. Foto: Privat
FUNNET I LIVE: En 45 år gammel man overlevde på planter, etter å ha brukket beinet og blitt liggende på bakken ved dette fjellet like ved svenskegrensa. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mannen (45) har vært savnet etter at han la ut på fjelltur onsdag. Han ble lokalisert klokka 16.20 i dag.

- Han ble funnet av et Sea King redningshelikopter i terrenget, med brukket fot, sier operasjonsleder i Nord-Trøndelag politidistrikt, Tonje Våden til Dagbladet.

Mannen, som ble funnet ved Mærraskaret, er nå på vei til sykehus.

- Jubler av glede 45-åringens eldste søster sier til Dagbladet at familien selv ble vitne til at redningshelikopteret fant ham.

- Vi fikk beskjed om at helikopteret var på vei, og så at det hang over ett sted en stund, før han ble heist opp. Nå jubler vi av glede, sa hun kort tid etter at broren var kommet til rette.

- Overlevde på planter Hun forteller at 45-åringen overlevde ved å ty til det som fantes rundt ham, siden han var ute av stand til å røre på seg.

Foten var brukket på to steder.

- Han brakk foten på onsdag, og ble bare liggende. Han har spist planter for å få i seg væske. Legene sier at han har vært forunderlig sterk, sier eldstesøsteren til Dagbladet.

Hun legger til at broren skal ha forklart at han la merke til at redningsmannskaper søkte etter ham allerede lørdag, og legger til at han er skuffet over å ikke ha blitt oppdaget tidligere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer