RAST SAMMEN: Raset tok med seg bebyggelse og vei som vist på dette bildet. (Bildet publiseres med samtykke fra fotograf Mette Sandaaker.)
RAST SAMMEN: Raset tok med seg bebyggelse og vei som vist på dette bildet. (Bildet publiseres med samtykke fra fotograf Mette Sandaaker.)Vis mer

Funnet i live på sjøen - hus tatt av stor jordras

Det andre huset i Lyngseidet knust til pinneved. Barnehage og omsorgsbolig evakuert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): En person er funnet i live på sjøen fra ett av de to bolighusene som ble tatt av et stort jordras og feid på sjøen i ved Solhov litt sør for Lyngseidet i Troms ved 16-tiden i ettermiddag. Han var aleine i huset.

Det andre huset er knust til pinneved, og politiet vet foreløpig ikke om det var noen personer der som ble tatt av rset, melder Nordlys.

ER DU PÅ STEDET? Send bilder på mail til 2400@db.no eller via MMS til 2400. Tips oss på telefon 24000000 og SMS 2400.

- Vi ser om vi klarer å berge folk ut i live, du må ringe tilbake seinere, får Dagbladet opplyst på telefonen til
innehaver i Tøllefsen båt, Rolf Lauritz Tøllefsen, klokka 16.45.
- Vi har fått melding om at et 30 ganger 100 meter stort jordskred har tatt to bolighus som luigger nær sjøen.  Bolighusene er ikke lenger synlige. Vi vet ikke om noen personer er savnet eller skadd. En barnehage og en omsorgsbolig er evakuert, opplyser vaktleder Lars Nedrevåg ved Hovedredningssentralen i Nord-Norge til Dagbladet.

Forsøker å redde med båt Nedrevåg opplyser til NRK Dagsnytt klokka 17 at en person er sett på taket av et hus, ifølge de siste meldingene til Hovedredningssentralen. De to bolighusene ble feid over veien mot sjøen, men ved 17-tiden var det fortsatt uklart om noen personer var savnet.

Ifølge NRK Troms og Finnmark har vitner observert at personen vinker på hjelp fra et vindu. Han blir forsøkt reddet med båt. Minst to hus skal være feid på sjøen.

Et ambulansehelikopter med lege og annet helsepersonell er på vei fra Tromsø. Det samme er et rednignshelikopter fra Lakselv med dykkere og hunder.

Hovedredningssentralen fikk den første melding fra politiet klokka  16.

- Kom deg unna En bilist sier til framtidinord.no at de ansatte på verkstedet kom løpende mot han og ba han komme seg unna.

- Politi og redningsmannskaper har rykket ut med fulle styrker, vi har ingen informasjon om hva som har skjedd, sier operasjonsleder i Troms politidistrikt til Dagbladet klokka 16.30.

STOR AKSJON: Brannvesen og ambulanse er på plass på rasstedet på Lyngseidet. Foto: Frank Fyhn
STOR AKSJON: Brannvesen og ambulanse er på plass på rasstedet på Lyngseidet. Foto: Frank Fyhn Vis mer

En bilist som så raset vurderer det til ca 30 meter bredt og 100 meter langt. Han vet ikke hvorvidt veifarende har vært direkte berørt.

- Hele området levde - Vi stoppa og gikk bort for å se. Et nifst syn. Hele området levde, så vi bare snudde og kom oss bort der i fra, sier bilisten til avisa.

Lyngseidet er tettsted og administrasjonssenteret i Lyngen kommune i Troms. Det ligger på vestsiden av fjorden Lyngen og har 846 innbyggere