Funnet i live under brennende bilvrak

Ettåring overlevde selvmordsangrep i Irak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Forbipasserende møtte et utrolig syn etter at en dødelig bilbombe hadde gått av sør for Bagdad i Irak:

En rundt ett år gammel gutt lå uskadd under det brennnende bilvraket, melder Sky News.

Den lille gutten ble fraktet til sykehuset med bare overfladiske sår etter angrepet. Bildet av den uidentifiserte gutten har siden gått over hele verden.

To drept

Angrepet som gutten overlevde, skjedde i nærheten av et av den irakiske hærens kontrollpunkter i byen Mahmudiya tre mil sør for Bagdad. En selvmordsbomber eksploderte bilen han satt i midt i en folkemengde i byen. To personer ble drept i angrepet, og seks ble skadet.

Selvmordsangrepet var bare ett av flere angrep i helga, rett før general David Petraeus, øverstkommanderende for de amerikanske styrkene i Irak, skal legge fram rapporten om situasjonen i landet.

Det er ventet at både Petraeus og Crocker vil konkludere med at den eneste måten å forhindre Irak og resten av regionen fra å bli kastet ut i ytterligere kaos er å opprettholde antallet amerikanske soldater i Irak.

Samtidig viser folket sin motstand til krigen. Hele 60 prosent av de spurte i en undersøkelse gjennomført for avisen USA Today svarte at USA burde sette opp en tidsplan for tilbaketrekking av styrkene.

Funnet i live under brennende bilvrak

Urolig helg

Det var også minst to andre angrep samme dagen som mirakelgutten overlevde, og helga har vært preget av flere uroligheter. En irskk soldat døde i et angrep nær Nymaniyah dagen etter han ble hedret for sin rolle i en aksjon for å redde en gruppe amerikanske soldater i juni.

Et annet angrep nær et sykehus i Bagdad drepte to og skadet fem personer.

FUNNET UNDER BILVRAKET: Nederst til høyre i bildet ligger den ett år gamle gutten, som utrolig nok slapp fra det dødelige selvmordsangrepet med bare skrubbsår. Foto: Scanpix
FUNNET UNDER BILVRAKET: Nederst til høyre i bildet ligger den ett år gamle gutten, som utrolig nok slapp fra det dødelige selvmordsangrepet med bare skrubbsår. Foto: Scanpix Vis mer
REDDET AV FORBIPASSERENDE: Verken gutten selv eller hans redningsmann er identifisert. Her viser en politimann fram ettåringen.