Funnet i live

Syvåringen ble levende begravet i skolebygningen under jordskjelvet i går. I dag ble han funnet - i live. Men fremdeles er fire barn fanget i ruinene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gutten er sendt til sykehuset. Tilstanden hans er ikke kjent, etter at han har tilbrakt ett døgn i ruinene.

I går ettermiddag ble minst 25 barn og voksne reddet ut i live. Men i natt har hjelpemannskapet nesten bare funnet døde. I tillegg 21 barn som er drept, er to kvinner funnet omkommet etter at husene deres raste sammen like ved skolen.

En kvinnelig lærer ble hentet ut av dødens ruiner i formiddag.

Sportssenteret rett ved skolen har blitt gjort om til et foreløpig likhus. Utslitte og vettskremte foreldre våket utenfor ruinene i natt. Mange gikk hvileløst frem og tilbake med ullteppe omkring seg. De færreste sov.

I går kveld kom også statsminister Silvio Berlusconi til katastrofeområdet.

Fortsatt fire barn seg inne i ruinene av den sammenraste skolen i byen San Giuliano di Puglia, melder AP.

I live etter 16 timer

Håpet svinner for letemannskapene. I fire-tida fredag morgen ble en åtte år gammel gutt gravd ut i live. Da hadde han ligget under bygningsmassene i 16 timer.

Med med kraner, slegger, skjærebrennere og med bare hendene jobber redningsmannskapene seg i retningen av stedene der de sist hørte de desperate ropene fra dem som sitter fast.

Sent i går kveld klappet den anspente menneskemengden da en liten gutt ble bragt levende ut.

- Giovanni, Giovanni! ropte de.

Gutten ropte umiddelbart på pappa.

- Jeg så at han var i god form. Jeg takker Gud for gaven han har gitt meg, sa den overveldede faren.

56 barn var samlet til Halloween-feiring på skolen torsdag da jordskjelvet rammet klokka 11.33. 20 barn og voksne ble straks reddet ut av det som var igjen av bygningen. En stund senere på kvelden ble ytterligere fire barn funnet i live inne i et sammenrast klasserom.

Jordskjelvet målte 5,4 på Richters skala. Det ble fulgt av seks etterskjelv, som målte rundt 3 på skalaen. Episentrum lå i Campobasse-området, 22,5 mil sørøst for Roma.

San Giuliano di Puglia er hardest rammet. Alle de 1200 innbyggerne er i familie med eller kjenner noen som befant seg i skolebygningen da jordskjelvet kom.

- Tegnet Pinocchio

Fra sykesenga fortalte en liten jente, Lilia, i går kveld til italiensk fjernsyn at klassen hennes var i ferd med tegne Pinocchio som forberedelse til Halloween-festen da alt plutselig begynte å riste.

- Jeg hørte at bygningen begynte å rase sammen. Vi skrek alle sammen, sa Lilia. Hun hadde ennå ikke hørt noe fra venninnen Melissa.

- Hun var ikke i nærheten av meg. Jeg hørte ikke stemmen hennes heller. Jeg vet ikke om hun er i live.

Elevene på skolen er i alderen 3 til 14 år. Mange av dem hadde startet feiringen av Halloween ute på gårdsplassen da jorda begynte å riste. Det reddet trolig livet til mange.

Også området rundt den lille landsbyen er rammet av tragedien. Mer enn 3000 er enten blitt husløse eller tør ikke å dra hjem av frykt for flere skjelv.

I 1980 ble Napoli rammet av et kraftig jordskjelv. 2570 mennesker ble drept, og 30 000 ble hjemløse.

TRAGEDIE:</B> Men ikke alle er like heldige. Dette fortvilte ekteparet klynger seg til hverandre. Politiet har nettopp gitt dem beskjed om at deres barn er funnet omkommet.
AVMAKT:</B> Enda en liten kropp dekkes til med teppe før den bæres ut av ruinene. Snart skal noen få beskjed om at deres barn ikke ble reddet. Hjelpemannskapet ser hjelpeløst på. 20 døde er hentet ut - 18 var barn.
<B>BÆRES UT: </B>Letemannskapene fant stadig nye omkomne inne i den sammenraste skolebygningen i går ettermiddag.
REDDET:</B> Denne lille jenta ble hentet frem fra ruinene i live i går kveld. Familien kan juble. De får datteren sin hjem.