Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Funnet i live

En 78 år gammel kvinne ble funnet nedkjølt og ute av stand til å gjøre rede for seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I går ettermiddag klokka 16, forsvant kvinnen fra Romsås sykehjem. Like før klokka 11 i formiddag ble 78-åringen, som lider av Alzheimer, funnet i live på et industriområde på Ulven i Oslo.

- Hun var nedkjølt, det var jo et skikkelig vestlandsvær her i Oslo i natt. Hun var svært våt og kald, sier Kjetil Kroken, operasjonsleder ved Oslo Politidistrikt. 78-åringen kunne ikke gjøre rede for seg og kvinnen er nå sendt til Legevakta for en helsesjekk.

Mannskaper fra Politiet, Røde Kors, Norsk Folkehjelp og Norske Redningshunder har deltatt i letaksjonen. Mens de frivillige gikk hjem i 03-04-tiden i natt, holdt politet holdt på helt fram til morgentimene.

- Akkurat nå har vi hatt noen få timers pause, men vi starter opp igjen med letingen i 09-tiden, sa Ellen Ulvin, operasjonsleder ved Oslo Politidistrikt til Dagbladet.no i 07.30-tiden i dag tidlig.  Da var hun bekymret for hva som kunne ha skjedd med kvinnen.

- Vi vet ikke hva som kan ha skjedd henne. Hun har Alzheimer, sa Ulvin.

Leteaksjonen foregikk i et stort område som både består av skog og husbebyggelse. Politiet var også i kontakt med Oslo Sproveier og drosjeselskaper, noe som ikke gav resultater.

Kvinnen ble meldt savnet en halv time etter hun forsvant fra sykehjemmet. I følge Politiet er det for tidlig å si hvordan 78-åringen kunne forsvinne uten at noen på sykehjemmet merket det.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media