Funnet i live

I siste liten - Lisa (19) hadde kroppstemperatur under 30 grader.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den 19 år gamle jenta som ble meldt savnet fra sitt hjem i Trondheim i går, ble funnet i live ved 12-tiden i formiddag. Dermed ser en storstilt leteaksjon ut til å ha fått et lykkelig utfall.

- Men det var i siste liten. Hun var kraftig nedkjølt og hadde kroppstemperatur under 30 grader, forteller moren Inger Valør til adressa.no fra undersøkelsen på St. Olavs Hospital.

I følge nettstedet lommelegen.no er en kroppstemperatur mellom 30 og 33 grader alvorlig. Ved temperatur under 30 grader kan en person virke død.

Det har vært fra null til et par minusgrader i natt, og i formiddag har det vært snøvær i området Selsbakk - Romulslia, der Lisa Valør ble funnet like før klokka 12.

 Jenta ble observert fra helikopter og funnet i ulendt terreng om lag to kilometer fra sitt hjem i Øvre Selsbakk.

Over hundre personer har deltatt i letingen, blant andre mange medelever fra Byåsen videregående skole.

Ikke språk

Det var ved 17.30-tiden søndag at 19 år gamle Lisa Valør ble meldt savnet. Hun er sprek og vant til å gå lange turer, men er hjerneskadd og mangler retningssans og  språk.

 I LIVE:  19 år gamle Lisa Valør ble funnet i live ved 12-tiden i ulendt terreng, om lag to kilometer fra hjemmet. Foto: Privat
I LIVE: 19 år gamle Lisa Valør ble funnet i live ved 12-tiden i ulendt terreng, om lag to kilometer fra hjemmet. Foto: Privat Vis mer

Familien ble bekymret da hun ikke var kommet hjem lenge etter at det ble mørkt, og i går kveld tok familien selv kontakt med media for å få hjelp til å etterlyse jenta med bilde.