Funnet i live

Ni år gamle Charlotte Sena er funnet i live etter at hun forsvant fra en campingtur med familien i delstaten New York lørdag kveld.

FUNNET: Ni år gamle Charlotte Sena. Foto: Privat
FUNNET: Ni år gamle Charlotte Sena. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hun ble funnet i god behold, skriver delstatspolitiet i New York i en pressemelding.

Videre melder de at en mistenkt er pågrepet.

Jenta skal ha blitt i funnet i et skap i en campingbil som ble brukt som bosted av siktede, som nå er pågrepet. Han skal ha blitt avslørt og funnet etter å ha lagt igjen et løsepengekrav hjemme hos Senas foreldre, der politiet skal ha funnet fingeravtrykket hans.

Syklet i park

Delstatspolitiet sendte søndag morgen ut en såkalt Amber Alert-etterlysning etter Charlotte Sena. Amber står for «America's Missing: Broadcast Emergency Response».

- Barnet ble tatt under omstendigheter som får politiet til å tro at vedkommende er i overhengende fare for alvorlig skade og/eller død, het det i etterlysningen.

Kort tid før hun ble meldt savnet, skal Sena ha syklet rundt i parken med noen familievenner, før hun dro for å sykle videre på egen hånd.

Femten minutter seinere - da hun ikke dukket opp igjen - satte familien i gang et søk etter henne. Klokka 18.45 fant de imidlertid sykkelen hennes, men ingen tegn til Sena.

To minutter seinere ringte moren nødnummeret for å melde henne savnet - og innen klokka 19.00 var politiet på stedet, meldte NBC News.

Hundrevis av mannskaper har deltatt i letingen etter Charlotte Sena, som forsvant fra Moreau Lake State Park i Saratoga, nord i delstaten i helgea

- Helt usedvanlig

I kombinasjon med fingeravtrykket analyse av mobiltrafikk fra parkområdet ledet dette politiet til en bolig der jenta befant seg, ifølge Hochul.

- Det som skjedde, var helt usedvanlig, sa guvernøren på en pressekonferanse mandag kveld lokal tid, ifølge NTB.

Sena ble funnet i boligen straks etter at politiet kom og pågrep mannen.

- Hun visste at hun ble reddet. Hun visste at hun var i trygge hender, sier Hochul.

Liten sykkeltur

Niåringen var med familien på campingtur og hadde tatt en tur på egen hånd på sykkel i området lørdag kveld.

Familien varslet politiet da hun ikke hadde kommet tilbake etter et kvarter. Deretter ble sykkelen hennes funnet på stien, og politiet mistenkte raskt at hun var kidnappet.

Guvernøren sier hun er full av takknemlighet overfor politiet og alle som deltok i letingen etter niåringen, som nå er gjenforent med sin familie.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer