RYSTER DELSTATEN: Det er åpnet etterforskning etter at to tenåringsgutter ble funnet underernærte i Brisbane-forstaden Stafford tidligere denne uka. Foto: Florent Rols / SOPA Images / Shutterstock / NTB scanpix
RYSTER DELSTATEN: Det er åpnet etterforskning etter at to tenåringsgutter ble funnet underernærte i Brisbane-forstaden Stafford tidligere denne uka. Foto: Florent Rols / SOPA Images / Shutterstock / NTB scanpix Vis mer

Funnet innestengt: Nakne og underernærte

Australsk politi gjorde et grusomt funn da de rykket ut til et dødsfall utenfor Brisbane tidligere denne uka.

Publisert

En 49 år gammel mann skal på grunn av medisinske årsaker ha falt om død i hagen foran et hus i forstaden Stafford torsdag. Da politiet kom til stedet hørte de lyder fra et avstengt rom inne i huset.

Der fant politiet to nakne og underernærte tenåringsgutter innestengt, skriver australske ABC News.

- Stanken var uutholdelig

Ifølge The Guardian har guttene, som er henholdsvis 17 og 19 år gamle, begge autistismediagnoser, og de skal ifølge flere medier ha blitt utsatt for omsorgssvikt i mange år.

Huset, en kommunal tomannsbolig, skal ha vært i forferdelig stand.

En av naboene, Gayle Flewell-Smith, sier til ABC News at guttenes 49 år gamle far visste at han var døende. Han skal ha fortalt naboene at han hadde noen som skulle komme og se etter guttene.

- Jeg aner ikke hvordan ting ble som de ble. Kanskje fordi han var syk, forteller hun.

En annen ikke navngitt nabo forteller at det alltid var en forferdelig lukt i huset, og at de to tenåringsguttene alltid var innestengt på rommet sitt.

- Stanken var uutholdelig. Jeg skulle ønske jeg sa noe, sier mannen.

Kun iført bleier

Den avdøde mannen skal blant annet ha holdt kyllinger på kjøkkenet, og huset skal ha manglet inngangsdør.

Bilder ABC News har fått tilgang til viser guttene mens de er nakne, bare iført bleier, på en madrass i et avstengt rom i huset. En video tatt av en nabo viser guttene ute i hagen, også da bare iført bleier, mens de leker med en ødelagt ølflaske på bakken. En av guttene skal også ha lekt med en sokk.

En annen nabo, som heller ikke ønsker å bli omtalt ved navn, forteller ABC News at en av tenåringsguttene går under kallenavnet «den nakne banditt» i nabolaget, fordi han alltid løper rundt naken.

Har startet etterforskning

Myndighetene i delstaten Queensland har nå startet etterforskning av saken.

- Det er ingen unnskyldning at noe barn i denne tilstanden blir mishandlet eller utsatt for omsorgssvikt. Det er simpelthen uakseptabelt. Samfunnet vil ha svar og det vil vi også, sier politibetjent og leder for barnevernet i delstaten, Di Farmer, til The Guardian.

De to tenåringsguttene mottar behandling på et sykehus i byen. Det har ikke lyktes avisa med å få noe oppdatering på tilstanden, men sykehuset har tidligere sagt at guttene er stabile.

Også en annen sak har de siste dagene rystet den australske delstaten, etter at fire år gamle Willow Dunn, som hadde Downs Syndrome, ble funnet død.

Politiet tror fireåringen ble drept, og har siktet hennes 43 år gamle far for drapet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer