Funnet: juledramaet over for far og barna

RÆLINGEN (Dagbladet :på nettet): Faren og de to barna som var meldt savnet i går, ble funnet i god behold straks etter klokka 11 i formiddag. De ble fraktet til Nordby skole i Rælingen der de fikk varmet seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En ambulanse plukket opp 34-åringen og hans to barn ved Nordbytjernet i Rælingen kommune tidligere i dag. 34-åringen tok med seg sin sønn (10) og datter (12) for å finne et juletre, og de tre ble meldt savnet klokka 19.40 i går kveld da de ikke hadde kommet tilbake fra turen.

 Mannskaper fra Sivilforsvaret fant 34-åringen og hans to barn klokka 11.10 i formiddag.

Nedkjølte - og stolte

- De var kalde, sultne og tørste, men veldig glade for å se oss, sier nestkommanderende Runar Henriksen i Nedre Romerike.

 Det var hans tropp som fant de tre familiemedlemmene i formiddag.

 - Det er ulendt terreng der de befant seg, og de gikk i en stor sirkel i hele går kveld. De tre savnede virket stolte av å ha klart å tilbringe natta ute, sier Henriksen til Dagbladet :på nettet.

Etter å ha blitt fraktet til Nordby skole fikk de savnede varm drikke og lapskaus. Til tross for lettelsen av å komme inn i varmen igjen, var barna litt lei seg for at de ikke hadde fått tatt med seg et juletre.

 Det var svært kaldt i skogsområdet der de tre tilbrakte natta. Faren og de to barna ble overrasket av kveldsmørket og gikk seg vill. I 21-30-tida i går kveld bestemte de seg for å hvile. De rigget til en barseng hvor 10-åringen sov litt i løpet av natta. Verken jenta eller faren klarte å sove, men prøvde å varme seg på familiens schæfer.

Kjente seg igjen

- Ved 08.30-tida i dag begynte de å gå igjen. De tre savnede gikk sørover mot Nordbytjernet. Etterhvert kjente faren kjente seg igjen, sier lensmannsbetjent Christian Christiansen ved Fet og Rælingen lensmannskontor til Dagbladet :på nettet.

 - De er veldig lettet over å ha kommet fra opplevelsen i god behold. Nå ønsker de seg et varmt bad, sier Christiansen.

 De tre var savnet sammen med hunden deres etter en skogstur. Alt disponibelt mannskap ble satt inn i letingen etter de savnede.

 Faren, de to barna og familiens schæfer-hund gikk ut fra boligen på Grini i Rælingen ved 14-tida i går.

 Planen var at de skulle kombinere skogsturen med å hente juletre. Da de ikke kom hjem til avtalt tid, varslet familien Romerike politikammer.

INN I VARMEN:De tre savnede ble fraktet til Nordby skole som var hovedkvarteret for leteaksjonen i morges.
FUNNET: Runar Henriksen i Sivilforsvaret ledet laget som fant de tre savnede.