- Funnet med 20 000 kr. i kontanter

Ningyan Yu (22) skal ha hatt et stort kontantbeløp på seg da hun ble funnet drept sammen med kjæresten Yuhang Wu (21) i hybelen på St. Hanshaugen i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Motivet for dobbeltdrapet er fremdeles en gåte for drapsjegerne i Oslo-politiet. Tre og et halvt døgn etter at paret ble funnet drept, står politiet fortsatt uten noen mistenkte i saken.

Ifølge jentas far, Jianqyan Yu, hadde 22-åringen 20000 kroner på seg da hun ble funnet fredag formiddag.

- Da datteren vår ble funnet drept, var det 20000 kroner i lommeboka hennes. Så motivet kan ikke være penger, sier faren til den kinesiske avisa Hxdsb (Fjordbyavisen, red.anm.).

Begge ofrene skal nylig ha ringt hjem, og fortalt at de fremdeles hadde 20000 kroner hver. Den drepte kvinnen hadde sist kontakt med sin far 12. februar, da hun ringte hjem til familien i Sørøst-Kina.

Yus 21 år gamle kjæreste, Yuhang Wu, kommer ifølge kinesiske medier fra en velstående familie. Det er imidlertid ikke klart om han også hadde penger på seg da han ble funnet drept.

Ifølge kilder i parets miljø, var det allment kjent at de to oppbevarte penger på hybelen på St. Hanshaugen. De skal ha vært svært sparsommelige, og sørget for å legge til side tips de fikk fra jobbing på restaurantene Dinner og Nodee.

Kvalt og knivstukket

At pengene ikke ble stjålet, gjør trolig at etterforskerne er enda mer i villrede når det gjelder motivet for dobbeltdrapet. Politiet jobber nå intenst for å finne ut om paret hadde mer kontanter enn det som ble funnet.

Politiinspektør Terje Kristiansen ønsker ikke å kommentere om politiet fant penger på hybelen.

- Hvordan kvinnens far kan gi disse opplysningene, er ukjent for oss, sier Kristiansen til Dagbladet.

Ifølge TV2 ble Ningyan Yu og Yuhang Wu drept på en bestialsk måte. Hun skal ha blitt kvalt med en piggtrådliknende wire, mens han ble knivstukket. Politiet vil ikke kommentere hvordan de to ble drept.

Leter etter kinesisk mann

Ifølge en kilde i miljøet ga den drepte kvinnen uttrykk for at hun var utrygg i tida før drapene. Politiet kartlegger nå de to kinesernes omgangskrets, for å finne ut om de hadde noen fiender her i Norge.

Etterforskerne ønsker fortsatt å komme i kontakt med en kinesisk mann som oppsøkte den drepte jenta på skolen flere ganger.

Paret beskrives som stillfarne, og Yuhang var mer innesluttet enn kjæresten. Hun snakket da også bedre engelsk enn ham. Politiet kan så langt ikke knytte dem til noen kriminell aktivitet, eller miljøer som skulle utsette dem for høyere drapsrisiko.

- Vi har ingen opplysninger som tilsier at de skulle være involvert i noen kriminelle miljøer, sier Kristiansen.

Ifølge kinesiske kilder Dagbladet har vært i kontakt med, planla de to unge studentene å reise tilbake til Kina for å gifte seg i april. De ville først ha sine foreldres velsignelse for ekteskapet. Det er uklart om foreldrene var klar over at de to studentene var kjærester.

Planla reise

- De møttes i Norge, og var bare vanlige venner, sier den kvinnelige studentens far i intervjuet med lokalavisa.

Det kinesiske kjæresteparet kan ha planlagt å reise bort innen kort tid. De skal ha forhørt seg om mulighetene til å reise til Spania med en nabo i studentblokka. Om dette var en feriereise, eller om reisen hadde andre formål, er ikke kjent.

- Vi er kjent med disse opplysningene, men det er for tidlig å si om det har noen betydning for saken, sier politiinspektør Terje Kristiansen.

Paret møttes i Norge, etter at de kom hit i september. De bodde sammen på en 12 kvadratmeter stor hybel i studenthuset i Bjerregaards gate. Hybelen var sparsomt møblert, med en enkel sovesofa som kunne slås ut, et skrivebord, et skap, en stol og en vask. De holdt seg mye for seg selv, men smilte alltid når de traff gangnaboene. De laget mat sammen på kjøkkenet, og spiste ofte sammen på rommet.

Familiene til de drepte studentene er innstilt på å reise til Norge så raskt visum er ordnet. Politiet håper at de kan gi opplysninger som vil hjelpe etterforskerne å løse dråpsgåten.

Politiet vurderer også å gå gjennom flyselskapenes passasjerlister.

DREPT: Ningyan Yu skal ha blitt funnet med 20.000 kroner i lommeboka.
ARBEIDSPLASS: Ningyan Yu jobbet i garderoben i restauranten Nodee på Majorstua.
ARBEIDSPLASS: Yuhang Wu jobbet som assistent på restauranten DInner i Oslo sentrum
HYBELEN: Bak denne døra til venstre bodde de to studentene. Hybelen er på 12 kvadratmeter, og var sparsomt møblert.