Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Funnet med halsen skåret over

Gutt i 19-årsalderen hadde flere kuttskader. - Han var en snill gutt, sier venninne.

KOMPLISERT ÅSTED: Politiet fant ved hjelp av hund blant annet flere blodspor i gresset rundt stedet der den unge mannen ble funnet død og ille tilredt.  Foto: SCANPIX
KOMPLISERT ÅSTED: Politiet fant ved hjelp av hund blant annet flere blodspor i gresset rundt stedet der den unge mannen ble funnet død og ille tilredt. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KONGSVINGER (Dagbladet.no): Mannen som ble funnet drept i Kongsvinger natt til søndag var ille tilredt og hadde flere kuttskader i hodet og på kroppen.

Ungdommen kan ha blitt angrepet da han var på vei hjem fra sentrum til fots.

Politiet jakter ennå på en ukjent gjerningsmann etter at  Kongsvinger-mannen ble funnet død og blodig på gressplenen utenfor en av oppgangene i pensjoniststrøket Iduns veg på Langeland.

Flere kuttskader
Etter det Dagbladet erfarer hadde mannen et dypt og langt kutt i halsen og tydelige skader blant annet i bakhodet som kan stamme fra en kniv eller et annet spisst. Det var også synlige kuttskader på overkroppen.

- Det var blod overalt, sier en av personene som fant avdøde til Dagbladet.

Politiet har i hele dag lett etter drapsvåpenet, blant annet i et skogholt, uten hell.

Det var en mann som kom ut av oppgangen noen få meter unna som først oppdaget den livløse kroppen i 01.20-tida. Han trodde først det dreide seg om en beruset mann som lå og sov, og gikk opp i leiligheten der han hadde vært på besøk for å hente ei lommelykt.

Tre andre menn i vennegjengen ble med ned, og skjønte da raskt alvoret. Ut fra de voldsomme skadene oppfattet de det umiddelbart som at mannen var død.

- Det var mye blod, men ganske mørkt ute, så det var vanskelig å se nøyaktig hva slags skader det var, sier et av vitnene, som ønsker å være anonyme.

Vitnene vet ikke hva som kan ha skjedd utenfor boligblokka.

- Vi hørte en lyd omlag 40 minutter før vi oppdaget ham, men vi vet ikke om det kan ha hatt noe med ham å gjøre, det er jo alltid litt bråk natt til søndag, sier en av dem.

La ned blomster
Avdøde var i ettermiddag ikke formelt identifistert, men politiet har ikke grunn til å tvile på at det dreier seg om en navngitt mann i 19-årsalderen fra Kongsvinger.

Familien til den drepte kom i 19.30-tida til åstedet i Iduns veg for å legge ned blomster og tenne lys og ble værende i rundt tre kvarte.. Også venner og kjente av ungdommen kom seinere til stedet.

De beskriver avdøde som en stille og rolig gutt.

- Han var en snill gutt, sier en venninne til Dagbladet.

- En engel, supplerer en annen sørgende Kongsvinger-jente.

Rolig strøk
Den drepte ungdommen er bosatt i Kongsvinger, men ikke i borettslaget der han ble funnet.

Bekjente av avdøde opplyser til Dagbladet at han var sammen med venner lørdag kveld, og at han etter alt å dømme var på vei hjem fra Kongsvinger sentrum da drapet skjedde. Iduns veg er en del av en av de mest naturlige hjemveiene for ungdommen om han gikk til fots.

Åstedet ligger like ved sykhjemmet Langelandhjemmet og et steinkast fra et  skogsområde som ligger overfor Gjemselund stadion. De fleste beboerne i det rolige borettslaget er pensjonister, og ingen av naboene Dagbladet snakket med kjente til voldsepisoder eller alvorlig bråk i området tidligere

Både tekniske og taktiske etterforskere fra Kripos bistår hedmarkspolitiet i saken. Krimteknikerne sikret blant annet flere blodspor i gresset ved Iduns veg, mens taktikerne blant annet satte i gang omfattende vitneavhør og rundspørringer i nærområdet.

I 20.30-tida hadde det ikke kommet meldinger om at noen er mistenkt eller pågrepet i saken. Politiet ville i kveld ikke bekrefte opplysningen om kuttskadene på mannen eller andre oopplysninger rundt sporene på stedet.

- Mannen var påført ytre skader av en slik karakter at vi finner grunn til å etterforske det som et mulig drap, sa politiadvokat Iren Johnsen Dahl tidligere i dag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media