FUNNET DØD: Krimteknikere på vei inn i leiligheten i natt, etter at en 98 år gammel kvinne ble funnet død med store skader mot hodet. Foto: Tor Erik H. Mathiesen
FUNNET DØD: Krimteknikere på vei inn i leiligheten i natt, etter at en 98 år gammel kvinne ble funnet død med store skader mot hodet. Foto: Tor Erik H. MathiesenVis mer

- Funnet med store hodeskader

Det var ingen tegn til innbrudd i leiligheten der en 98 år gammel kvinne ble funnet død i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bergens Tidende melder at den eldre kvinnen som i går kveld ble funnet død i et bofelleskap i Os, er drept.

Ifølge B.T. er ikke politiet i tvil om at 98-åringen ble drept. Hun ble funnet i eller nært soverommet med store hodeskader.

Avisa skriver på nett at den 98 år gamle kvinnen har bodd i eldreboligen siden 2004 eller tidligere. Hun skal være fra Os, og har både barn og barnebarn i kommunen.

Dagbladet får bekreftet fra godt informert hold at politiet er overbevist om at de jobber med en drapssak. Liket, som ble funnet av hjemmesykepleien, skal ha vært ille tilredt.

Det har ikke lyktes Dagbladet i å få en kommentar fra Os lensmannskontor, men lensmann Rasmus Dalen sa tidligere i dag at politiet var veldig interessert i å komme i kontakt med personer som har vært i området mellom klokka halv ni og halv ti i går.

En mann ble observert i den døde kvinnens leilighet i dette tidsrommet. Ifølge Dalen har de ikke kommet noe nærmere denne personen.

- Vi har ikke grunnlag for å gå ut med ytterligere berskrivelser av mannen, sier lennsmannen.

- Omstendighetene på stedet gjorde at vi satte igang drapsetterforskning. Ingenting tilsier at det ikke var riktig å igangsette slik etterforskning, sa Dalen til Dagbladet tidligere i dag.

Gjennom natten har politiet drevet tekniske og taktiske undersøkelser på stedet. Mellom 10 og 15 politifolk har vært involvert.

HUNDEPATRULJE: Politiet søker nå i ettermiddag med hund i terrenget rundt bofelleskapet for eldre, der kvinnen ble funnet i går kveld. Foto: Leif Stang.
HUNDEPATRULJE: Politiet søker nå i ettermiddag med hund i terrenget rundt bofelleskapet for eldre, der kvinnen ble funnet i går kveld. Foto: Leif Stang. Vis mer