Funnet naken

SANDE i Vestfold (Dagbladet): Den unge kvinnen som ble funnet død i Sandeelva i Vestfold seint tirsdag kveld, hadde ingen klær på kroppen. Politiet etterforsker saken som et mistenkelig dødsfall.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rettsmedisinere klarte i går ikke å identifisere kvinnen eller fastslå dødsårsak.

- Vi har ikke grunnlag for å tro at den døde kvinnen har vært utsatt for en kriminell handling, men etterforsker saken som et mistenkelig dødsfall, sier politiavdelingssjef i Søndre Buskerud politidistrikt, Håkon Grøttland.

Svar i dag

I går ettermiddag mottok politiet en foreløpig obduksjonsrapport fra Rettsmedisinsk institutt ved Ullevål sykehus i Oslo.

- Politiet håper å få en sikker identifikasjon i dag. Det samme gjelder dødsårsaken, sier Grøttland.

Han vil ikke kommentere Dagbladets opplysninger om at den døde ble funnet naken. Han vil heller ikke si noe om hvorvidt det er funnet klær ved elva.

I hele går søkte politi med hunder langs elvebredden etter den døde kvinnens klær.

Politiets teori

Den unge kvinnen ble funnet i Sandeelva, like sør for tettstedet Klevjerhagen i Sande kommune, på et tidspunkt da det akkurat var satt i gang søk etter 19 år gamle Anne Lene Johansen. 19-åringen, som bodde hos sine foreldrene i Drammen, hadde da vært savnet i fem døgn.

Politiet tror at Johansen er identisk med den døde kvinnen. Hun skal den seinere tid hatt tilhold hos venner ved Klevjerhagen.

En polititeori skal være at Anne Lene Johansen gikk til elva for å ta seg et bad i sommervarmen.

SØK ETTER KLÆR: Her er politibetjent Brede Aas og hunden Sheriff i gang med søk langs Sandeelva etter den døde kvinnens eiendeler i går.