Funnet omkommet etter båtulykke

To gutter fikk problemer med båten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (ANB): To unge menn ble tirsdag morgen funnet omkommet etter en båtulykke på Tyrifjorden i Buskerud mandag.

De to kameratene på 17 og 19 år var ute på tur på fjorden mandag, da de plutselig fikk problemer med den hurtiggående båten.

- De ringte hjem fra mobil og fortalte at de hadde problemer med styringa og at båten tok inn vann, sier operasjonsleder Erik Bergan ved Nordre Buskerud politidistrikt til Dagbladet.no.

Familien til ungdommene startet straks søk i området etter at de ble varslet i 18-tiden mandag. Etter å ha lett en stund uten hell, ringte familien politiet, som straks satte i gang en større leteaksjon i området.

– Det var ute mannskaper fra politiet, brannvesenet og Røde Kors. Etter hvert ble det satt inn helikopter i søket og vi fikk også bistand fra dykkere fra Oslo brannvesen, sier Bergan.

Like etter klokken 06 tirsdag morgen ble båten til de to guttene funnet. Den lå på to meters dyp, om lag 140 meter fra land like ved Nakkerud ved Tyrifjorden.

En times tid etterpå ble en av de savnede observert i vannet av redningshelikopteret. Den unge mannen ble funnet like i nærheten av båten. Tirsdag formiddag ble også den andre savnede funnet omkommet.

Årsaken til ulykken er ikke kjent. Politiet vil undersøke båten nærmere for å få svar på hva som kan ha skjedd. (ANB)