Funnet omkommet på Svalbard

Den 24 år gamle Allan Rosø (24) ble funnet død i rasområdet på Svalbard i dag. Nå søker letemannskapene etter kameraten Harald Daleng (23).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den omkomne ble funnet 250 meter ovenfor stedet der raset stoppet, og om lag 50 meter over stedet der snøscooteren hans ble funnet like etter klokka 15 tirsdag.

Letemannskapene fortsetter nå letingen etter Daleng.

- Vi fortsetter å lete i det samme området med like mye mannskap, sier informasjonskonsulent Terje Carlsen hos Sysselmannen på Svalbard til NTB. Tidligere på dagen fant letemannskap to scooterspor som går inn i snøraset. Så fant de snøscooteren til en av de to.

Allan Rosø (24) og Odd Harald Daleng (23), begge bosatt på Svalbard, har vært savnet siden de la ut på en snøscootertur fra Longyearbyen søndag formiddag. De to ble tatt av et skred i Fardalen, et populært scooterområde 4-5 kilometer sørvest for Longyearbyen. Det har gått flere ras i samme område de siste dagene.

Sju personer fra Røde Kors i Troms kom til Svalbard i formiddag for å lede letearbeidet i skredområde. 60 mann og tre lavinehunder deltok i letingen. Letemannskapene bruker snøradar og metalldetektor.

Rosø og Daleng la ut på scootertur i 14-tida søndag. Klokka 23.30 ble de meldt savnet, og to timer seinere ble den første patruljen sendt ut for å se etter dem. Siden har det vært lett døgnet rundt.

<B>LETER:</B> Det letes døgnet rundt på Svalbard.