Funnet på hytte etter stor leteaksjon på Hafjell

Venner til overstadig beruset kvinne (18) slo alarm etter fest.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 18 år gamle, tynnkledde kvinnen som ble meldt saknet i 20 kuldegrader på Hafjell i 06-tiden i dag, kom til rette i god behold ved 08.30-tiden i ei hytte halvannen kilometer fra der vennene på vei hjem fra fest meldte henne savnet.

Da var det allerede satt i gang en større redningsaksjon med luftambulanse fra Ål i Hallingdal, politi, Røde Kors, Norske Redningshunder og frivillige.

Kvinnen fra Oslo-området var overstadig beruset da hun tok en luftetur for å spy  fra en bil med venner på vei til ei hytte i bunnen av alpinanlegget.

Nattens operasjonsleder i Sør-Gudbrandsdal polidistrikt, Tom Ellingsberg, påpeker at svært mange jenter har vært ute i sprengkulda med altfor lite klær.

Tynnkledde ungjenter — Det har vært tynnkledde ungjenter over alt, sa han til NTB tidligere i morges.

Påtroppende operasjonsleder Svein Brubakken sier til Dagbladet like etter at 18-åringen ble meldt funnet på ei annen hytte at igangsettelse av leteaksjonen neppe får noen følger for de involverte.

Hun ble funnet da politiet gikk manngard i hyttelandsbyen rundt det olympiske alpinanleget.

- Det er all grunn til å minne om at du ikke har mye å stille opp med i 20 minus i dongeribukser, enkel jakke og sko, sier Brubakken.

Det var klokka 06.24 at vennene til jenta meldte henne savnet. Da var det gått en times tid siden hun forsvant fra bilen.

Hordaland: - Mulig etterspill Også i Hordaland ble det satt i gang en storstilt redningsaksjon i natt etter en beruset 18-åring som venner fryktet hadde gått gjennom isen på Eikangervågen i Lindås.

Både helikopter, sjøredningstjeneste og dykkere rykket ut etter at politi ble varslet ved 04-tiden.

18-åringen ble funnet på land av redningshunder 200 meter fra huset der han svant ved 05.30-tiden, ifølge bt.no.

Operasjonsleder Ronny Lemfør sier til NRK Dagsnytt at denne leteaksjonen trolig vil få en eller annen form for etterspill. 18-åringen var nedkjølt da han ble funnet og sendt til legesjekk.