Arkeologisk funn:

Funnet sjokkerte forskerne

Polske arkeologer ble overrasket da de oppdaget hva som lå i kista.

GRAVID: Polske forskere oppdaget at det de i nesten 200 år har trodd var en mumifisert mannlig prest viste seg å være en gravid kvinne. Video: Det polske vitenskapsakademi / Dagbladet TV / NTB. Reporter: Christian Roth Christensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I Polen undersøker en gruppe arkeologer Warszawas nasjonale mumiesamling.

Et oppsiktsvekkende funn har fått de erfarne arkeologene til å klø seg i hodet – det de trodde var en mann viste seg å være en gravid kvinne.

– Vår første overraskelse var at mumien ikke hadde noen penis, men bryster og langt hår. Så fant vi ut av den var gravid. Da vi så de små hendene og føttene (av fosteret) ble vi veldig sjokkerte, sier arkeolog Marzena Ozarek-Szilke til nyhetsbyrået AP.

Mystisk kvinne

De mumifiserte levningene ble levert til universitetet i Warszawa i 1826. På kisten sto det at den inneholdt en mumifisert mannlig prest funnet i Teben i Egypt, skriver BBC.

Siden den gang har både forskere og besøkende på Polens nasjonalmuseum trodd at dette var tilfellet. Derfor ble arkeologene overrasket da de nylig oppdaget at det lå feil person i kista.

Nå omtales mumien som «den mystiske kvinnen» på grunn av usikkerheten knyttet til hennes opphav. Arkeologene gjennomfører nye undersøkelser for å kartlegge hvor og når kvinnen stammer fra, samt mulige dødsårsaker.

Første i verden

Arkeologene anslår at den egyptiske kvinnen var mellom 20 og 30 år gammel. Størrelsen på babyens hodeskalle tyder på at kvinnen var gravid i sjuende måned.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer