Funnet skyldig i dobbeltdrap

En 51 år gammel mann er i Agder lagmannsrett funnet skyldig i drapene på to menn i Kristiansand i fjor sommer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Under ankesaken i lagmannsretten måtte juryen ta stilling til om 51-åringen er skyldig i drap på to menn som skjedde i en kommunal leilighet i Kristiansand den 29. juli i fjor. Den 51 år gamle iraneren ble dømt til 18 års forvaring etter samme tiltale i tingretten i mars i år.

I lagmannsretten ble iraneren representert av advokat Brynjar Meling etter å ha byttet forsvarer

I begge rettsrundene har den tiltalte nektet for at han er gjerningsmannen bak knivdrapene. Han har i stedet utpekt en av de andre personene som var til stede da handlingene skjedde. Iraneren var også tiltalt for forsøk legemsbeskadigelse på denne mannen, men lagmannsretten fant ikke grunnlag for å si ham skyldig i dette.

I tingretten ble denne mannen tilkjent 200.000 kroner i oppreisning.

- Hvordan vi nå skal håndtere dette spørsmålet i denne runden kommer jeg tilbake til under prosedyrene, sier Brynjar Meling til NTB.

Partene skal etter planen prosedere på straffeutmålingen og erstatninger til de etterlatte tirsdag. Da saken var oppe i tingretten lød aktors påstand på 21 års forvaring.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.