Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Funnet skyldig i drap på fem kvinner

Ipswich-morderen risikerer livsvarig fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 49 år gammel mann er funnet skyldig i drapene på fem prostituerte kvinner i den engelske byen Ipswich i 2006.

Steve Wright risikerer livsvarig fengsel for drapene, som fikk stor oppmerksomhet i Storbritannia.

Likene av de rusavhengige kvinnene ble funnet uten klær på avsidesliggende steder i byen i desember 2006. To av dem var lagt med armene utstrakt som om de var korsfestet.

49-åringen har innrømmet at han kjente kvinnene, men benekter at han drepte dem. Påtalemyndigheten har argumentert med at blodrester, fibre og andre rettsmedisinske bevis knytter den tidligere truckføreren til åstedene.

Drapene utløste en menneskejakt som var blant de mest omfattende i Storbritannia noensinne, og til sammen var over 500 politifolk involvert i etterforskningen. Mediene ga Wright tilnavnet «Kveleren fra Suffolk» og trakk paralleller til Jack The Ripper-saken i London på slutten av 1800-tallet.

Steve Wright viste ingen følelser da juryens kjennelse ble lest opp i retten i Ipswich torsdag. Straffeutmålingen i saken finner sted fredag.

(NTB)

FUNNET SKYLDIG: Steve Wright nekter skyld, men er nå dømt for drap på fem kvinner. Foto: AFP PHOTO / SUFFOLK POLICE
FUNNET SKYLDIG: Steve Wright nekter skyld, men er nå dømt for drap på fem kvinner. Foto: AFP PHOTO / SUFFOLK POLICE Vis mer
DREPT:De fem kvinnene (fra venstre) Anneli Alderton, Gemma Adams, Tania Nicol, Paula Clennell Annette Nicholls ble funnet kvelt og drept utenfor den engelske byen Ipswich for ca. et år siden.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media