Funnet skyldig i drapet på Bardosen

En 30 år gammel mann er funnet skyldig i forsettlig drap på Wenche Bardosen fra Tønsberg. Mannen er tidligere frikjent for forsettlig drap, men dømt for legemsbeskadigelse med døden til følge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjennelsen ble avsagt i Agder lagmannsrett i dag. Dom faller i morgen.

Tønsberg-mannen ble i byretten i mars dømt til ni års ubetinget fengsel for forsettlig, grov legemsbeskadigelse med døden til følge.

Overraskende

Lagretten svarte ja på spørsmålet om tiltalte er skyldig i forsettlig drap for å skjule eller lette en annen forbrytelse, opplyser førstelagmann Arne Christiansen i Agder lagmannsrett til NTB.

Tiltaltes forsvarer, advokat Anders Bahr, finner kjennelsen overraskende. Han mener at tiltalte fikk en for streng straff i byretten.

- For forsettlig drap ligger gjennomsnittsstraffene rundt åtte år, og min klient fikk ni for legemsbeskadigelse med døden til følge, sier Bahr til NTB. Han tror derfor ikke at straffen blir så mye strengere.

Både aktor og forsvarer anket dommen i byretten, også på straffeutmålingen.

Drept i leiliheten

Wenche Bardosen ble drept i sin leilighet i Klokkeråsen skole ved Tønsberg i mai i fjor.

30-åringen har ikke benektet at han i narko- og alkoholrus utøvet vold mot den 54 år gamle spesiallæreren, men han har ikke tatt på seg skylden for at hun døde.

Bardosen ble ifølge tiltalegrunnlaget liggende blødende i leiligheten med store hodeskader. Dødsårsaken var forblødning.

Hovedspørsmålet i ankesaken var om tiltalte måtte regne det som sannsynlig at Bardosen ville dø av volden hun ble påført.

Den sterkt berusede mannen kom rett fra en arbeidskollegas bryllupsfest på Park hotell i Sandefjord, og tok seg inn i leiligheten hennes på hjemveien - på jakt etter penger.

(NTB)