Funnet skyldig i voldtekt og drap på Dereka

Borgarting lagmannsrett har funnet 21-åringen som var tiltalt for drap og voldtekt av Dereka Maria Mikula, skyldig etter tiltalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den 21 år gamle mannen ble frikjent for voldtekt under behandlingen i Tingretten i fjor, og fikk 13 års fengsel. Straffeutmålingen etter dagens kjennelse blir klar i ettermiddag.

Dommeren gjorde det klart i sin rettsbelæring før juryen trakk seg tilbake at det var bevist at 21-åringen var på åstedet både før og etter Dereka ble drept.

Juryen trengte under én time på å finne 21-åringen skyldig i både voldtekt og drap på Dereka Maria Rukan Mikula. 21-åringen var helt ubevegelig da kjennelsen ble lest opp, og pårørende på begge sider gråt.

Derekas far, Donald Mikula, er lettet over dommen

. - Dette er god dag. Retten har gitt den rette beskjeden etter at denne mannen har tatt livet av min datter. Nå vil det bli lettere å leve videre, sier Donald Mikula til NTB.

Under behandlingen i forrige rettsinstans, mente tingrettsdommerne at det ikke var bevist at 21-åringen hadde voldtatt Dereka. Denne gangen vitnet imidlertid professor Kari Ormstad, som er ekspert på voldtektssaker.

Sammen med professor i rettsmedisin, Sidsel Rogde, undersøkte hun Dereka dagen etter at 16-åringen ble funnet drept. Og Ormstad var klar i sin tale i lagmannsretten:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer