Funnet spikerbombe og IS-flagg under politirazzia

Politiaksjoner over hele Belgia.

AKSJONER I BRUSSEL: Det pågår flere store aksjoner i Brussel der spesialstyrker og hundre politifolk skal være involvert.  Foto: Thomas Rasmus Skaug  / Dagbladet
AKSJONER I BRUSSEL: Det pågår flere store aksjoner i Brussel der spesialstyrker og hundre politifolk skal være involvert. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Belgisk politi fant en spikerbomber og IS-flagg da et hus ble gjennomsøkt i Brussel-området, ifølge nyhetsbyrået AP.

Bomben inneholdt spiker og kjemikalier, skriver påtalemyndigheten i Belgia i en pressemelding. Huset som ble gjennomsøkt, ligger i bydelen Schaerbeek nordøst i Brussel.

Huset som ble gjennomsøkt ligger i bydelen Schaerbeek nordøst i Brussel.

- Aksjonene pågår i flere deler av landet og flere vitner blir avhørt, forteller lederen for den belgiske påtalemyndigheten, Frederic Van Leeuw.

Politiet i Brussel etterlyser en antatt gjerningsmann etter tirsdagens terrorangrep. Han vises på et overvåkingsbilde sammen med to andre politiet tror er selvmordsbomberne bak de to eksplosjonene på flyplassen i Brussel.

Politiet ber om publikums hjelp til å identifisere denne mannen. Bildet fra flyplassen viser mannen med briller, en svart hatt og hvit jakke. Han skyver en bagasjetralle foran seg og bærer en svart bag. Personer som gjenkjenner mannen, eller som har informasjon om angrepet, loves full diskresjon.

Det har allerede blitt funnet en udetonert tredje bombe på flyplassen i Brussel. Den bomben ble funnet ved Zaventem lufthavn etter terrorangrepet tirsdag, og ble uskadeliggjort av belgisk politi, melder flere britiske medier, blant annet Sky News.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer